Za francosko televizijo je Ducasse pred odprtjem Julesa Verna razložil, da želi, da bi njegova restavracija postala izložba francoske kuhinje. A dodal je, da Jules Verne vseeno ne bo prestižna restavracija, kot sta njegovi Plaza Athenee v Parizu in Louis XV v Monacu – dnevno kosilo stane (samo) 75 evrov, cene večernih menijev pa so med 155 in 170 evri. Pojasnil je še, kako on vidi moderno francosko kuhinjo: "Lepa hrana, popolna tehnika, popolna harmonija, nekaj izpopolnjenih, a preprostih omak ter vse v harmoniji s francoskimi vini." 51-letni Alain Ducasse gurmane med drugim razvaja v restavracijah, katerih lastnik je, v Las Vegasu, New Yorku, Londonu, Tokiu in Hongkongu – a med lonci se vrti le še redko, saj veliko potuje od ene do druge svoje restavracije.
Zvezdniški kuhar na Eifflovem stolpu
Zvezdniški francoski kuhar Alain Ducasse je uresničil še ene svoje sanje – v soboto je odprl restavracijo v drugem "nadstropju" Eifflovega stolpa.
Ducasse
, ki je sestavljal že obroke za potnike legendarnega, a že upokojenega
letala Concorde, in za astronavte, je tako "visoko kuhinjo" popeljal dobesedno v višave –
restavracija Jules Verne je 125 metrov nad tlemi. Prostor so prenavljali več mesecev – glavni adut
je seveda pogled na Pariz – in kuharski mojster, ki ima več restavracij po svetu in je ponosni
lastnik veliko Michelinovih zvezdic, je zelo blizu Eifflovega stolpa dal urediti tudi podzemni
"kuharski laboratorij". V njem bodo pripravljali nekatere poslastice, saj je majcena, le 45
kvadratnih metrov "velika" kuhinja na Eifflovem stolpu premajhna, da bi v njej lahko kuhali za 120
gostov. Paziti so morali tudi, da ne bi preveč "obtežili" leta 1889 dokončanega železnega stolpa,
na katerega se je lani povzpelo več kot šest milijonov ljudi. A jedi bo sedemnajstčlanska ekipa
zadnji trenutek vseeno izpopolnila v drugem nadstropju. Pod zemljo bo poleg tega še vinoteka,
predvsem pa bodo v
"laboratoriju prali solato, čistili ribe in skubili piščance".
Kosilo že za 75 evrov
Za francosko televizijo je Ducasse pred odprtjem Julesa Verna razložil, da želi, da bi njegova restavracija postala izložba francoske kuhinje. A dodal je, da Jules Verne vseeno ne bo prestižna restavracija, kot sta njegovi Plaza Athenee v Parizu in Louis XV v Monacu – dnevno kosilo stane (samo) 75 evrov, cene večernih menijev pa so med 155 in 170 evri. Pojasnil je še, kako on vidi moderno francosko kuhinjo: "Lepa hrana, popolna tehnika, popolna harmonija, nekaj izpopolnjenih, a preprostih omak ter vse v harmoniji s francoskimi vini." 51-letni Alain Ducasse gurmane med drugim razvaja v restavracijah, katerih lastnik je, v Las Vegasu, New Yorku, Londonu, Tokiu in Hongkongu – a med lonci se vrti le še redko, saj veliko potuje od ene do druge svoje restavracije.
Za francosko televizijo je Ducasse pred odprtjem Julesa Verna razložil, da želi, da bi njegova restavracija postala izložba francoske kuhinje. A dodal je, da Jules Verne vseeno ne bo prestižna restavracija, kot sta njegovi Plaza Athenee v Parizu in Louis XV v Monacu – dnevno kosilo stane (samo) 75 evrov, cene večernih menijev pa so med 155 in 170 evri. Pojasnil je še, kako on vidi moderno francosko kuhinjo: "Lepa hrana, popolna tehnika, popolna harmonija, nekaj izpopolnjenih, a preprostih omak ter vse v harmoniji s francoskimi vini." 51-letni Alain Ducasse gurmane med drugim razvaja v restavracijah, katerih lastnik je, v Las Vegasu, New Yorku, Londonu, Tokiu in Hongkongu – a med lonci se vrti le še redko, saj veliko potuje od ene do druge svoje restavracije.