Evropa prevladuje na SP

Foto: Epa harry kane
V prvem krogu SP v Rusiji so bile najuspešnejše evropske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Po odigranem uvodnem krogu na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji se je še enkrat potrdilo, da Evropa prevladuje v svetovnem nogometu.

Skupaj so evropske ekipe nanizale kar osem zmag, štiri remije in doživele vsega dva poraza. Serijo pa je z zmago s 3:1 nad Senegalom nadaljevala v uvodu drugega kroga še Rusija.

Dominacija Evrope je pričakovana. Presenetljivi so nekateri drugi podatki. Letošnje prvenstvo so zaznamovale prekinitve. Saj so v uvodnem krogu nogometaši kar 20 od 38 golov dosegli po prekinitvah, kar je 52,6 odstotka.

Na zadnjem SP v Braziliji je iz prekinitev padlo 38 od skupaj 171 golov, kar je dobrih 22 odstotkov.

CELINE ZMAGE REMIJI PORAZI
Evropa 8 4 2
Azija 2 0 3
Južna Amerika 1 2 2
Severna in Srednja Amerika 1 0 2
Afrika 1 0 4
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.