Šport
4078 ogledov

Dokumentarec: Od skakalca do kandidata za zmago na največjih dirkah

Primož Roglič Epa
Rogliču so se poklonili tudi tuji mediji.

Primož Roglič je s svojimi predstavami na dirki po Franciji presenetil mnoge. Še pred Tourom so tako tudi v njegovem moštvu LottoNL-Jumbo zatrjevali, da se ne bo boril za visoka mesta v skupni razvrstitvi, ampak se bo osredotočil na posamezne etape. A slovenski kolesarski as je imel drugačne namene, na koncu pa je za las zgrešil uvrstitev na zmagovalnem odru. Od njega so bili boljši le Geraint Thomas, Tom Dumoulin in štirikratni zmagovalec Toura Chris Froome. Na sporedu bo še sicer zadnja etapa, ki pa ni koli ne prenese sprememb.

Zasavec je sicer šele tretjič nastopil na tritedenski etapni dirki, prav na vseh pa je doslej zabeležil po eno etapno zmago. Začelo se je z uspešnim kronometrom na Giru, nadaljevalo pa z dvema uspehoma na gorskih etapah dirke po Franciji. Če so Rogliča pred tokratno preizkušnjo tuji mediji še nekoliko zanemarjali, pa je bil ob koncu dirke že eden izmed najbolj obleganih kolesarjev, številni strokovnjaki pa so ga začeli uvrščati med tiste, ki naj bi v prihodnjih letih krojili vrh na Giru, Touru in Vuelti. Ob njem je podoben preboj uspel tudi kolesarju moštva Sky Eganu Bernalu. Slovenec in Kolumbijec naj bi se v naslednjih letih tako potegovala tudi za skupno zmago na Touru.

Ob Rogličevih uspehih se je marsikje pojavil tudi dokumentarni film o kolesarju iz Kisovca, objavili so ga tudi na Eurosportu. Uživajte:

Komentarjev 1
  • res.no 12:32 29.julij 2018.

    Športnik z veliko začetnico! Poklon! Ponosni smo,da je Slovenec!

Sorodne novice