Šport
11663 ogledov

Roglič stopil na žulj rivalom, njegova zmaga tarča kritik

primož roglič Epa
Nekateri kolesarji ne morejo preboleti zmage Primoža Rogliča.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Slo/LottoNL-Jumbo) je na 19. etapi prestižne dirke po Franciji pokoril vso konkurenco in se v skupnem seštevku zavihtel na visoko tretje mesto.

Primož Roglič 19. etapa Šport Roglič z etapno zmago do 3. mesta skupno: "Super! Noro!"

Izjemen uspeh so po dirki nekoliko zasenčile pripombe Nizozemca Toma Dumoulina (Niz/Sunweb), ki v skupnem seštevku zaseda visoko drugo mesto in ima 19 sekund prednosti pred Rogličem. 

Dumoulin, Rogličev konkurent v boju za končno drugo mesto, se je po koncu 19. etape, v kateri se je moral zadovoljiti s šestim mestom, jezil, da naj bi slovenski kolesar izkoristil zavetrje spremljevalnega motorja, kar naj bi krojilo razplet etape, v kateri je v skupnem seštevku prehitel britanskega zvezdnika Chrisa Frooma (VBr/Sky).

Primož Roglič "Premagal me bo" Šport Dumoulin jezen, ker naj bi imel Roglič pomoč motorja

Po etapi se je oglasil tudi irski kolesar Dan Martin (Irs/UAE Emirates), znan kot eden najglasnejših kritikov spremljevalnih vozil. "Roglič je pobegnil na ravninskem delu spusta. Spet so bili na delu TV motorji," je potožil Martin, a poudaril, da odgovornosti ne gre pripisati Slovencu. "Krivda ni bila njegova, tako pa pač je," je dodal.

Geraint Thomas (VBr/Sky), vodilni v skupnem seštevku, je bil za razliko od Dumoulina in Martina nekoliko bolj diplomatski. "Način, kako je prišel do prednosti, je bil res nekoliko presenetljiv. Osredotočen sem bil na ovinke, sledil sem Tomovemu kolesu. Motorji naj bi se znova preveč približali, vendar jaz tega nisem videl," je komentiral Thomas in dodal: "Roglič je bil boljši, o tem ni dvoma. Ničesar ni mogel storiti, bil je najmočnejši in si privozil zmago."

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Roglič je očitke o pomoči motorista zavrnil. "Kaj naj rečem na to? Ne morem komentirati stvari, na katere nimam vpliva. Ne razumem, v čem je problem," je tekmecem odvrnil slovenski junak.

Kolesarje na dirki po Franciji danes čaka zahteven, 31-kilometrski gorski kronometer med Saint-Pee-sur-Nivellejem in Espelettejem, po katerem bo znan končni vrstni red pred nedeljsko paradno etapo v Parizu. 

primož roglič Vožnja na čas Šport Roglič favorit za novo etapno zmago

Komentarjev 4
  • Bojker 12:39 29.julij 2018.

    Rogličevi rivali so se (večinoma) predstavili v slabi luči in nešportno. Zmaga našega kolesarja je čista in športno prigarana! Je pa res, da je majhna Slovenija trn v peti mnogih športnih 'velesil'!

  • res.no 13:37 28.julij 2018.

    kakšne komentarje se gredo zdaj. bili so skupaj, rogla je bil prvi in jim je pobegnil. če so kao vedeli,da kao kamerman na motorju daje zaveterje in s tem prednost,zakaj niso tega sami izkoristili in se postavili na čelo. Aja ...prikaži več niso mogli, ker je bil Primož pač boljši, hitrejši. Komentatorja na tv sta komentirala celo drugače, da je bil motorist preblizu in s tem Rogliču na poti in da ga je prej oviral pri njegovem spustu in njegovi liniji, da bi lahko bil še hitrejši, če bi se motorist umaknil.

  • supreme 12:23 28.julij 2018.

    Psiholoske igrice