Šport
443 ogledov

Domača zmaga, Roglič brez težav, padec Quintane

Arnaud Demare Epa
Osemnajsta etapa se je končala s pričakovanim sprintom.

Francoski kolesar Arnaud Demare je zmagovalec predzadnjega sprinta na 105. dirki po Franciji. V 18. etapi, 171-kilometrski preizkušnji med Trie-sur-Baisejem in Paujem, je za seboj pustil rojaka Christopha Laporta in dva Norvežana, Alexandra Kristoffa in Edvalda Boassona Hagna. Rumeno majico vodilnega je zadržal Britanec Geraint Thomas.

Na osmem mestu je končal Slovak Peter Sagan, nosilec zelene majice najboljšega kolesarja po točkah. Svetovni prvak se v današnjem sprintu očitno ni mogel pomeriti z najboljšimi, saj so bile bolečine po sredinem padcu pri okrog 70 kilometrih na uro prehude.

"O tem sem razmišljal, ko sem trpel v gorah. Moja ekipa je super, to je za nas lepa nagrada," je bil na cilju zadovoljen 26-letni Demare, ki je vpisal svojo 50. profesionalno zmago, drugo na Touru.

Nibali Zvezdnik Šport Po padcu na Touru je moral pod nož

Z glavnino je v cilj prikolesaril tudi Primož Roglič, ki je tako zadržal četrto mesto v skupni razvrstitvi. Če je etapa minila brez težav za Slovenca, pa jo je skupil zmagovalec 17. etape Nairo Quintana, ki je bil udeležen v padec, kasneje pa je poiskal tudi pomoč pri avtomobilu z zdravstvenim osebjem. Kolumbijec je ciljno črto sicer prečkal v istem času kot tekmeci, a bi se lahko odrgnine pokazale za zelo moteče na jutrišnji naporni gorski etapi, ko bodo kolesarji prečkali tudi slovita prelaza Tourmalet in Col d'Aubisque. Quintana je v skupnem seštevku preti, za četrtim Rogličem zaostaja 43 sekund.

Thomas ima tri etape pred koncem dirke eno minuto in 59 sekund prednosti pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom ter dve minuti in 31 sekund prednosti pred rojakom in moštvenim kolegom pri Skyju Chrisom Froomom. Roglič na četrtem mestu zaostaja še 16 sekund več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.