Šport
3619 ogledov

Žandar na spustu Frooma podrl s kolesa

Chris Froome
Včerajšnji dan Chrisu Froomu gotovo ne bo ostal v najlepšem spominu, po tem ko ni zdržal napadov Primoža Rogliča, ga je po 17. etapi med spustom zaustavil in podrl žandar, ki ga je zamenjala za gledalca.

Na spustu z 2.215 metrov visokega prelaza Col du Portet je štirikratnega zmagovalca dirke po Franciji in tretjeuvrščeni v skupnem seštevku letošnje dirke podrl žandar, ki ga je zamenjal za rekreativnega kolesarja. Chris Froom, ki se je spuščal skupaj s telesnim stražarjem, je bil namreč oblečen v sivo vetrovko brez moštvenih oznak Sky.

Spust takoj po koncu dirke je namreč dovoljen samo tekmovalcem, medtem ko vsi ostali počakati, da se karavana umakne. V Keniji rojeni Britanec je žandarju, ki se mu je moral opravičiti, naprej namenil nekaj kletvic in nato skupaj s spremljevalcem nadaljeval pot v dolino. Celotni incident pa je posnela vrsta prisotnih gledalcev.

Froom in njegova ekipa Skya so v Franciji tudi letos tarča številnih neprimernih odzivov gledalcev, od žvižgov, žaljivk pa tudi metanja bidonov.

Kolesarje do konca toura čakajo še štiri etape, od tega petkova gorska in sobotni kronometer. Primož Roglič je včerajšnjo etapo treh klancev končal na četrtem mestu in zadržal četrto mesto v skupnem seštevku dirke po Franciji. V skupnem seštevku je le še samo še 16 sekund za stopničkami!
 

Skupno:
1. Geraint Thomas (VBr/Sky) 70:34:11
2. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) +1:59
3. Chris Froome (VBr/Sky) 2:31
4. Primož Roglič (Slo/LottoNL-Jumbo) 2:47
5. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 3:30
6. Steven Kruijswijk (Niz/LottoNL-Jumbo) 4:19
7. Mikel Landa (Špa/Movistar) 4:34
8. Romain Bardet (Fra/AG2R La Mondiale) 5:13

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.