Šport
322 ogledov

Po padcu na Touru je moral pod nož

Nibali
Italijanski kolesarski zvezdnik je moral na operacijo.

Italijanski kolesar Vincenzo Nibali, član moštva Bahrain-Merida, bo moral na perkutano vertebroplastiko desetega vretenca, ki ga je zlomil med 12. etapo dirke po Franciji na poti na Alpe d'Huez, poroča kolesarski portal cyclingnews.

Italijan upa, da bo operacija zmanjšala bolečine v hrbtu in mu dovolila, da bo v roku enega tedna po operaciji začel znova trenirati. Nastop na dirki po Španiji, ki se bo začela 25. avgusta, bo ključnega pomena, če bo želel voditi italijansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu, ki bo konec septembra v Innsbrucku.

Chris Froome Tour Šport Žandar na spustu Frooma podrl s kolesa

Perkutana vertebroplastika pomeni, da mu bodo v poškodovano vretence vbrizgali kostni cement, s čimer naj bi naredili nekakšno notranjo opornico, ki bi stabilizirala kost in olajšala bolečine.

"Zdravniško osebje našega moštva se je posvetovalo z več specialisti. Po skrbnih in pazljivih preiskavah kolesarjevega zdravstvenega stanja in možnostih za okrevanje je moštvo skupaj z njim sprejelo odločitev za perkutano vertebroplastiko. Poseg bo kolesar opravil prihodnji teden v Italiji," je v izjavi za javnost povedal Emilio Magni, zdravnik moštva Bahrain-Merida.

Primož Roglič Še 16 sekund Šport Roglič strl Frooma, samo še 16 sekund za stopničkami!

Nibali trenutno okreva doma v Luganu, v Švici. Med hojo in treningom v bazenu ima oblečen poseben steznik, ki naj bi mu lajšal bolečine v hrbtu, so še zapisali pri cyclingnews.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.