Šport
3484 ogledov

Rogličeva napoved pred odločilno etapo

Primož Roglič
1/7
Epa
Primož Roglič, 28-letni Zasave,c ima dve etapi pred koncem na tretjem mestu skupno 13 sekund prednosti pred Britancem Chrisom Froomom.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je z zmago v 19. etapi dirke po Franciji dva dneva pred koncem 105. Toura napredoval na tretje mesto v skupnem seštevku. Aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas je s pogumno vožnjo, ko je napadal celoten zaključni vzpon in spust, prišel do svoje druge etapne zmage na francoski pentlji.

Primož Roglič 19. etapa Šport Roglič z etapno zmago do 3. mesta skupno: "Super! Noro!"

Rumeno majico vodilnega je zadržal Britanec Geraint Thomas pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom. Loči ju dve minuti in pet sekund, Roglič zaostaja še 29 sekund več.

Končni vrstni red dirke po Franciji se bo izoblikoval jutri, ko je na sporedu zahteven gorski kronometer v dolžini 31 kilometrov. Ta bi moral biti pisan na kožo Rogliču. A ga čaka vse prej kot lahka naloga, saj sta izvrstna v vožnji na čas tudi Dumoulin in Froome - Nizozemec, Slovenec in Britanec so bili prvi trije na lanskem svetovnem prvenstvu na Norveškem. Tudi Thomas ni slab kronometrist, prednost, ki jo ima pred Dumoulinom in ostalimi, pa bo bržčas zadostovala za največji uspeh v karieri Valižana.

Napoved pred sobotnim kronometrom

"Kaj naj rečem ... Zelo sem vesel. Noro. Občutek je res lep. Očitno je, da sem imel danes najboljše noge. Večkrat sem poskusil in se uspel otresti tekmecev na spustu," je na kratko današnjo etapo pokomentiral Roglič. Na vprašanje, kaj pričakuje od sobotne vožnje na čas, ki je tudi po mnenju kolesarskih strokovnjakov "narejena" zanj, pa je odvrnil: "Vožnja na čas je enaka za vse. Vsi začnemo z ničle. Jutri je nov dan, znova bom moral biti osredotočen, zagotovo bom dal vse od sebe."

Primož Roglič Navdušeni Šport Roglič 'zažgal' twitter: "Skakal bom s kolesarskim dresom"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.