Šport
6094 ogledov

Tako na Touru spijo Roglič in kolegi

Primož Roglič
Pri nizozemski ekipi LottoNL-Jumbo ni nič prepuščeno naključju.

Slovenski kolesar Primož Roglič je po 16. etapah najprestižnejše kolesarske dirke na svetu uvrščen na izjemno četrto mesto v skupni razvrstitivi. Pred zadnjimi šestimi etapami Toura ima 2 minuti in 38 sekund zaostanka za nosilcem rumene majice Geraintom Thomasom, večji del tega pa si je nabral že v tretji etapi, ko je bil na sporedu moštveni kronometer. Pri LottoNL-Jumbo so lahko zadovoljni tudi z uvrstitvijo Stevena Kruijswijka, ki je sedmi.

Primož Roglič "Tega naj ne bi počel" Šport Tako so Rogličev napad videli v avtu

Nizozemci, s sprinterjem Dylanom Groenewegnom so zabeležili tudi dve etapni zmagi, so poleg odličnega Toma Dumoulina, ki je v skupnem seštevku tretji,  zdaj največji trn v peti moštva Sky. Slednji velja za najboljše organizirano moštvo, da za njim veliko ne zaostaja tudi LottoNL-Jumbo, pa kaže tudi video, ki so ga objavili na svoji spletni strani. V ekipi je poskrbljeno za prav vse, tudi za to, da se tekmovalci počutijo čim bolj domače. Pri počitku spijo tako vselej v svoji postelji.

"Pri prihodu v hotel najprej odstranimo vzmetnice, posteljnino, blazine. Položimo naše vzmetnice in postelnino in vse skupaj dezinficiramo. Vsak od kolesarjev ima svojo posteljo, svoje blazine," je v videu med drugim razložila članica ekipe.

"Tudi doma spim na takšni vzmetnici. Vse je domače. Ko zlezem v posteljo, pomislim, da je lepo leči na svojo vzmetnico, v svojo posteljnino. To mi je zelo všeč," je pomembnost dobrega počutja poudaril tudi Antwan Tolhoek, trenutno četrti kolesar moštva, skupno je uvrščen na 60. mesto. "Ponavadi spim od 22. ure do 6.30 zjutraj. Povprečno torej osem ur in pol," je še razložil mladi Nizozemec. 

Gianni Moscon Incident Šport Kolesar ekipe Sky izključen s Toura, Roglič ima tekmeca manj

Rogliča in njegove moštvene kolege sicer danes čaka težka etapa od srednjeveškega Carcassonna do zdraviliškega naselja Bagnères-de-Luchon, kolesarji bodo morali premagati 218 kilometrov, tudi z dvema klancema prve kategorije. Dober počitek na dan odmora je prišel še kako prav.

Komentarjev 1
  • bebo2 22:14 24.julij 2018.

    Bogi, ne more spati brez svoje vzmetnice. A ima zraven tudi mamico da mu prebere pravljice da lažje zaspi?