Šport
332 ogledov

Brez pretresov za Rogliča

Magnus Cort Nielsen Epa
Primož Roglič je pred drugim dnevom počitka še vedno izjemen četrti v skupni razvrstitvi.

Danec Magnus Cort Nielsen je bil najmočnejši v sprintu trojice preostalih ubežnikov v 14. etapi Toura, ki se je po 181,5 kilometra končala v Carcassonnu. Najboljši v skupnem seštevku so danes znova dali priložnost ubežnikom, do cilja so prišli z dobrimi 13 minutami zaostanka. Do sprememb med njimi ni prišlo, v rumeni majici je ostal Geraint Thomas.

Pred dnevom premora so ubežniki tako znova lahko poskusili svojo srečo. Glavnina z najboljšimi v skupnem seštevku je hitro ugotovila, da med njimi ni nobenega nevarnega kolesarja, zato se ni posebej naprezala, le nadzorovala je razliko in s tem hranila moči pred zadnjim tednom Toura, ko jih čakajo zahtevni Pireneji.

Primož Roglič Nevoščljivci Šport Proti Rogliču se že kujejo teorije zarote

Dan je prinesel tri kategorizirane vzpone, pred začetkom zadnjega, najtežjega, sta prva resneje napadla Francoza Fabien Grellier in Julien Bernard. Pet kilometrov in pol pod vrhom se je iz ubežne skupine za takrat vodilnim Bernardom podal Poljak Rafal Majka, hitro prevzel vodstvo, a se je moral 15 kilometrov pred ciljno črto predati. Osmerica je le kratek čas nadaljevala skupaj, saj so se v zadnjih kilometrih začeli prvi napadi, dobrih sedem do konca pa je ključno pospeševanje uspelo Nizozemcu Baukeju Mollemi. Sledila sta mu lahko le Cort Nielsen in Španec Jon Izagirre, trojica si je hitro privozila dobrih 20 sekund prednosti.

Danec, Nizozemec in Španec so se na koncu udarili za etapno zmago, najmočnejši je bil Cort Nielsen, ki je pri 25 letih vpisal največji uspeh v karieri.

lance armstrong V oddaji Šport Lance Armstrong zgrožen ob Rogličevem posnetku

Dobrih 13 minut kasneje so ciljno črto prečkali najboljši v skupnem seštevku. Britanca Thomas in Chris Froome, Nizozemec Tom Dumoulin, slovenski up Primož Roglič in drugi so etapo končali skupaj.

Pred zadnjim tednom Toura ima Thomas 1:39 minute prednosti pred Froomom in 1:50 minute pred Dumoulinom. Roglič na četrtem mestu zaostaja 2:38 minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.