Šport
4841 ogledov

Favorita za zmago zbil policist

Nibali
12. etapa Dirke po Franciji je pripadla nosilcu rumene majice, Geraintu Thomasu. Toda vse bi lahko bilo drugače, če ne bi v zadnjih kilometrih Vincenza Nibalija zbil policist na motorju.

Spektakularna poslednja alpska etapa letošnjega Toura se je zaključila z vzponom na legendarni Alpe d'Huez.

Nizozemec Steven Kruijswijk je poizkusil s pogumnim samostojnim napadom kar 70 kilometrov pred ciljem, toda v zadnjih kilometrih ga je ujela skupina favoritov, katero sta sestavljala tudi Vincenzo Nibali ter naš Primož Roglič, ki sta delovala zelo močno.

Štiri kilometre pred ciljem, na delu trase, kjer so nizozemski navijači prižgali bakle ter ustvarili pravo dimno zaveso, pa je napadel Chris Froome. Slediti sta mu hotela tudi Roglič ter Nibali, toda znotraj dimne zavese je policist na motorju zadel Italijana. Ta je grdo padel, se tudi stežka pobral, toda dirko z nekaj sekundno zamudo vseeno nadaljeval. Nibalijev padec pa je zadržal tudi Rogliča, ki mu je vodilna skupinica petih kolesarjev ušla.

Roglič in Nibali sta imela že skoraj minuto zaostanka, a sta se z izjemno borbo vodilnim le uspela približati. Etapo je dobil Geraint Thomas pred Tomom Dumoulinom in Chrisom Froomom. Roglić in Nibali sta zaostala za 13 sekund, poraja pa se vprašanje: "Kaj bi bilo, če..."

Tour de France Tour de France Šport Roglič nadaljuje z veličastnimi vožnjami

Nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji pa je morda že končal letošnji Tour, saj je ob današnjem trku in padcu utrpel močan udarec v hrbet, sumijo pa na zlom vretenca, zaradi česar so zvezdnika Bahrain-Meride s cilja odpeljali v bolnišnico na dodatne preglede.

"Bardet je imel pred nami 10 sekund prednosti, vozili smo se med motoristi. Cesta je postala ožja, blizu sta bila dva motorista. Chris Froome je pospešil, jaz sem mu sledil. Kar naenkrat je upočasnil in znašel sem se na tleh. Do padca sem se počutil dobro, verjel sem, da imam možnosti. Škoda, da se je to zgodilo. Takšne stvari se dogajajo, če je na cesti veliko ljudi," je po etapi pojasnil Nibali in se kmalu za tem odpravil v bolnišnico na preglede.

 

Komentarjev 1
  • Pepe007 08:33 20.julij 2018.

    Očitno organizatorji ne obvladujejo navijačev ob progi. Brez navijačev pa dirke ni ...

Sorodne novice