Šport
166 ogledov

Odstop enega prvih favoritov

Richie Porte
Dirke po Franciji znova ne bo dokončal Richie Porte.

Še pred bo kolesarska dirka po Franciji zavila v Alpe in Pireneje, se je moral od največje etapne dirke na svetu posloviti Avstralec Richie Porte. Član ekipe BMC, ki je veljal za enega od favoritov za najvišja mesta, je padel v uvodnih desetih kilometrih devete etape, se nato sicer pobral in nadaljeval s kolesarjenjem, a je kmalu odnehal. Po prvih informacijah gre za zlom ključnice. Porte je prišel na Tour dobro pripravljen, saj je junija zmagal dirko po Švici. 

Pred današnjo etapo je 33-letni Porte v skupnem seštevku zasedel deseto mesto. Odstopil je tudi lani, ko je prav tako padel v deveti etapi. Istočasno kot Porte so se na tleh znašli še Švicar Stefan Küng, Nemec Andre Greipel, Belgijec Jens Keukeleire, Francoz Guillaume Martin in Španec Jose Rojas, ki je prav tako kot Avstralec že končal Tour.

Sledilo je še nekaj padcev, med njimi je trdoto tlakovcev občutil Chris Froome, a se je nato uspel priključiti glavnini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice