Šport
2034 ogledov

Nova zmaga za Rogličeve, padec favorita, kazen za drugega in tretjega

Dylan Groenewegen Epa
Še na drugi etapi zapored je slavil ekipni sotekmovalec Primoža Rogliča.

Na največji francoski državni praznik, dan Bastilije, ni bilo pričakovanih številnih francoskih pobegov med etapo, večina kolesarjev je hranila moči za jutrišnji dan, ko se bodo morali spopasti s številnimi odseki granitnik kock, etapa pa se bo končala v slovitem Roubaixu.

Znova je tako odločal sprint glavnine, še enkrat pa je prekaljene sprinterske mačke premagal Dylan Groenewgen, ki se je v zadnjih metrih prebil mimo Fernanda Gavirie in Andreja Greipla, slednja sta se zapletla tudi v odrivanje, ter Petra Sagana. Nemec je osvojil drugo mesto, tretji je bil Kolumbijec, četrti pa Slovak. A to se je hitro spremenilo, saj sta si tako Greipel kot Gaviria prislužila kazen. Sagan je bil tako uradno drugi, tretje mesto pa je osvojil John Degenkolb.

Od favoritov je minuto in 16 sekund v primerjavi s tekmeci izgubil Irec Dan Martin, ki se je zapletel v padec slabih 15 kilometrov pred ciljem. Počakala ga je celotna ekipa, ki pa ga ni uspela več pripeljati v glavnino. Od vidnejših kolesarjev je poleg Irca zaostal še Julien Alaphilippe, ki je bil pred tokratno etapo na visokem četrtem mestu, zdaj je skupno 18.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Belgijec Greg Van Avaermaet (BMC Racing Team), ki ima sedem sekund prednosti pred Britancem Geraintom Thomasom. Primož Roglič in Kristijan Koren sta ciljno črto prečkala v glavnini, prvi je zasedel 69., drugi pa 77. mesto. Zaradi Alaphilippove smole je Roglič v skupnem seštevku pridobil mesto, zdaj je 16., za vodilnim zaostaja minuto in 21 sekund.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice