Šport
9144 ogledov

Kolesar ekipe Sky izključen s Toura, Roglič ima tekmeca manj

Gianni Moscon Epa
Kolesarska ekipa Sky je doživela hud udarec pred torkovim nadaljevanjem dirke po Franciji v Pirenejih.

Po 14. etapi je vodstvo Toura domov poslalo Italijana Giannija Moscona, enega glavnih pomočnikov Britancev Chris Frooma in Gerainta Thomasa, ki sta vodilna v skupni razvrstitvi dirke po Franciji. Moscon je kmalu po startu 14. etape udaril enega od kolesarjev.

Italijanski kolesar je kmalu po startu v Millauju fizično napadel enega od kolesarjev ekipe Fortuneo. Sicer neimenovani kolesar je skušal pomagati svojemu kapetanu, Francozu Warrenu Barguilu, da bi se pridružil ubežni skupini, a mu je Italijan to "preprečil" s fizično silo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Sodniki dirke so incident označili kot "zelo agresivnega" in 24-letnega Moscona diskvalificirali.

Primož Roglič Nevoščljivci Šport Proti Rogliču se že kujejo teorije zarote

Moscon se ni prvič znašel v težavah. Lani je med dirko po Romandiji rasistično ozmerjal temnopoltega Francoza Kevina Rezaja, po incidentu ga je suspendiral kar Sky. Še en incident pa ni dobil epiloga. Švicar Sebastien Reichenbach je Moscona na eni od italijanskih dirk ob koncu sezone obtožil, da ga je sredi dirke zbil s kolesa.

Na Touru je sicer danes dan počitka, jutri pa se začnejo boji v Pirenejih. Primož Roglič je v skupni razvrstitvi četrti. Za vodilnim Thomasom zaostaja dve minuti in 38 sekund, Froome ima pred slovenskim asom 59 sekund naskoka, Tom Dumoulin pa 48. Z izključitvijo Moscona bo imel Roglič tekmeca manj v boju z ekipo Sky. Ta bo v pirenejskih etapah skušala zadržati rumeno majico.

lance armstrong V oddaji Šport Lance Armstrong zgrožen ob Rogličevem posnetku
Komentarjev 2
  • supreme 18:52 23.julij 2018.

    Neverjetno neumen naslov clanka.......

  • Elizabeth_Tighe 13:03 23.julij 2018.

    Z lahkoto opravljam vsako uro 192 € do 258 € samo z enostavnim delom od doma. Prejšnji mesec sem opravil 32847 EUR iz te službe. Neverjetno in preprosto delo in reden prihodek od tega je neverjetno. Predlagam vam, da se ...prikaži več zdaj pridružite tej nalogi kot delno in zaslužite več kot polni del0vnii čas, tako da sledite tej povezavi. ..... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com