Šport
7682 ogledov

Roglič: "Če ne bi bilo tega, bi lahko že letos skoraj zmagal Tour"

primož roglič Epa
Pojasnil je, zakaj je na dirki po Franciji dosegel svoj maksimum.

Primož Roglič, član kolesarske ekipe LottoNL–Jumbo, je z osmim mestom v kronometru izgubil možnosti v boju za stopničke na letošnji francoski pentlji. Kljub "porazu", če temu glede na veličino končnega dosežka sploh lahko rečemo poraz, je bil s prikazanim zadovoljen. V prvem odzivu je v pogovoru za RTV Slovenijo dejal, da je dosegel maksimum, ki ga je v tem trenutku sposobna njegova ekipa. Ker je traso kronometra odpeljal sam, je novinarja zanimalo, kakšno vlogo je pri tem odigralo njegovo moštvo.

"To je bolj mišljeno glede materiala in vsega ostalega, kar uporabljamo. Tukaj gre za veliko tehnologijo. Kaj naj rečem, mi smo že pet let isti. Če pogledamo pet let nazaj, bi jaz še skakal," je bil iskren slovenski kolesar.

primož roglič Froome vrnil udarec Šport Etapna zmaga pustila (pre)velike posledice

Čeprav je izpadel iz boja za tretje mesto, je bila letošnja dirka zanj nadvse pozitivna izkušnja. "Ogromno sem se naučil, pridobil izkušnje. Zelo uporabne stvari, ki mi bodo prav prišle v prihodnjih letih," je dejal.

Poudaril je še, da tudi dominantni Sky takoj po ustanovitvi na zmagal na Touru in da tudi njegova ekipa potrebuje čas. "Lahko se borim z najboljšimi. V veselje mi je dirkati z njimi. Zavedati se moramo naših meja v teh trenutkih. Tudi Sky ni zmagal Toura takoj ob ustanovitvi ekipe. Potrebna so leta in verjamem, da bo v prihodnje še bolje. Na ekipnem kronometru smo ogromno časa zmetali stran. Če ne bi bilo tega, bi lahko že letos skoraj zmagal Tour. Vsega ne moreš nikoli imeti, vedno so neki problemi, a z optimizmom gledam v prihodnosti," je zadovoljno pristavil Roglič. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice