Kane junak angleške zmage

Foto: Profimedia
Angleška nogometna reprezentanca je v 1. krogu Svetovnega prvenstva v Rusiji v Volgogradu premagala Tunizijo z 2:1 (1:1).
Oglej si celoten članek

Angleška vrsta je proti Tuniziji prišla do pričakovane zmage, a se je zanjo morala zelo potruditi. Tunizija se je izkazala za kar neugodno ekipo, a je iznajdljivost in kakovost Harryja Kana, dosegel je oba zadetka za Anglijo, odločila v prid otoške ekipe.

Angleži so odločno začeli tekmo in po zapravljeni priložnosti Raheema Sterlinga v tretji minuti, tunizijski vratar je strel obranil, je v 11. Harry Kane povedel Angleže v vodstvo, potem ko je zadel iz bližine. V mrežo je pospravil odbito žogo po poskusu Johna Stonesa.

Foto: Profimedia Kane

V 18. in 31. minuti so dotlej boljši Angleži poskusili še prek Jordana Hendersona in Harryja Maguireja, a neuspešno, v 39. minuti so bili znova blizu zadetka, ko je najprej streljal Dele Alli, na koncu pa je Stones iz bližine neoviran zgrešil žogo.

Že vmes so v 35. minuti Tunizijci izenačili, ko je Kyle Walker zakrivil najstrožjo kazen, Ferjani Sassi pa je z bele točke zadel za 1:1.

Foto: Profimedia Pickford

Po golu so Angleži spet zaigrali precej siloviteje, si pripravili kar nekaj priložnosti, v 44. minuti je med drugim Jesse Lingard zadel vratnico.

V drugem polčasu so izbranci Garetha Southgata znova prevladovali, a nikakor niso prišli do velikih priložnosti.

Šele v prvi minuti sodniškega dodatka so Angleži prišli do novega in zmagovitega zadetka, ko je po kotu žoga z malce sreče prišla do povsem osamljenega Kana, ki je z glavo zadel za končnih 2:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.