Najboljše družinske hiše, med njimi tudi slovenska

Foto: Jure Goršič hiša Foto: Jure Goršič hiša Foto: Jure Goršič hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: Benedek Bognar hiša Foto: Benedek Bognar hiša Foto: Benedek Bognar hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: Jakub Skokan hiša Foto: Jakub Skokan hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiša Foto: arhiv Baumit hiše Foto: arhiv Baumit hiša
Zaključilo se je mednarodno spletno glasovanje za družinske hiše z najboljšimi fasadami. Strokovna žirija pa je med šest nominiranih uvrstila tudi družinsko hišo v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Life Challenge je projekt avstrijskega podjetja Baumit, ki ga izvedejo vsaki dve leti, letošnji je četrti, njegov namen pa je ozaveščanje o arhitekturi in dobrem oblikovanju na fasadi. 

Prepričani so, da je fasadni sistem s toplotno izolacijo ne prinaša le manjše rabe energije, temveč zagotavlja tudi zdravo vlažnost, zaščito pred plesnijo in udobno bivalno temperaturo.

Foto: Jure Goršič Poleg vpliva na kakovost bivanja pa ima fasada še lastnost, ki jo lahko primerjamo s kožo, saj ščiti zid pred zunanjimi vplivi in zagotavlja estetski videz doma. Fasada je optična vizitka vsake stavbe. Z različnimi strukturami in barvami je mogoče doseči raznolikost in značaj stavbe, še pravijo v podjetju.

Arhitektura Slovenske hiše prihodnosti, ki jih morate videti

Izbor poteka na dva načina

Svoje mnenje lahko prek spletnega glasovanja izrazijo ljubitelji gradbeništva in arhitekture, še bolj pomemben pa je izbor 13-članske mednarodne strokovne žirije. V vsaki od kategorij, teh je šest, izberejo šest nominirancev, projekt pa se bo prihodnje leto v Španiji zaključil na osrednjem dogodku z izborom zmagovalca v posamezni kategoriji in absolutnega zmagovalca v vseh kategorijah. Ena od njih so tudi družinske hiše. 

Med šest nominiranih je strokovna žirija uvrstila tudi družinsko hišo Patio No.1 v Ljubljani, pod arhitekturo katere so se podpisali Peter Gabrijelčič, Boštjan Gabrijelčič in Aleš Gabrijelčič. 

Foto: Jure Goršič

V nadaljevanju si oglejte drugih pet nominiranih družinskih hiš.

Hiša v Konopiski, Poljska

Foto: arhiv Baumit Hiša v Budakesziju, Madžarska

Foto: Benedek Bognar Hiša v Corbeanci, Romunija

Foto: arhiv Baumit Hiša v Vidmu, Italija

Foto: arhiv Baumit Hiša v Bratislavi, Slovaška

Foto: Jakub Skokan
 

Predstavljamo tudi pet najboljših hiš po izboru več kot 200 tisoč ljubiteljev gradbeništva in arhitekture, ki so glasovali prek spleta.

5. mesto: hiša v Mannersdorfu, Avstrija

Foto: arhiv Baumit 4. mesto: Hiša v Konopiski, Poljska

Foto: arhiv Baumit 3. mesto: hiša na Dunaju, Avstrija

Foto: arhiv Baumit

2. mesto: hiša v Svetem Lovreču Labinskem, Hrvaška

Foto: arhiv Baumit 1. mesto: hiša v Kuznici, Poljska 

Foto: arhiv Baumit

Več o gradnji najdete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:53 11. September 2020.

    Lego kocke, take hiše je mok sin naredil pri petih(5) letih!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.