Preproste top ideje za adventni venček v zadnjem hipu

Za vse, ki jih je čas dohitel, smo zbrali nekaj preprostih idej za adventno dekoracijo.
Oglej si celoten članek

Čeprav po izročilu advent predstavlja venček, ki s svojo kroglo obliko brez začetka in konca pomeni večnost in popolnost, se v zadnjih letih to spreminja. Adventna dekoracija je vseh oblik, zanjo se uporabljajo različni materiali, predmeti in okrasje, spreminjajo se tudi barve. 

Ostajajo le štiri sveče, njihovo število pa ni naključno. Vsako nedeljo s prižigom še ene sveče, ustvarjamo več svetlobe. Poleg tega štiri sveče simbolizirajo štiri letne čase, štiri strani neba in štiri življenjska obdobja v človekovem življenju. Te so različnih barv, tradicionalno pa naj bi bile vijolične barve, ki predstavlja upanje, da bo tema premagana in predstavlja povezanost med telesnim in duhovnim svetom. 

Adventni venčki tako kot marsikaj drugega niso imuni na sodobne trende. Predlani je prevladoval minimalizem, podpisan z lesom nekaj skromnimi naravnimi dodatki, kot so bršljanove vejice, nekaj smrečja in storži, sveče pa so bile bele. Lani so bile dekoracije nekoliko bolj bogate, v ospredju pa so bile predvsem barve, bela v kombinaciji z rdečo in zlato ter vijolična. 

Letos so najbolj trendovske dekoracije v kozarcih čim bolj naravnega videza. Okrašeni so s pentljami iz naravnih materialov, zvezdicami, narejenimi iz cimetovih palčk ali zvezdastega janeža, s suhimi agrumi in smrekovimi vejicami. Vanje so dodani lešniki, orehi ali kakšni drugi lupinarji ter seveda sveče, največkrat bele. 

Zelo modno je tudi, če svečke v kozarcih plavajo. V tem primeru so ti napolnjeni z vodo, v katero potopimo rezine limon ali pomaranč, dodamo lahko še nekaj okrasnih perlic in zimzelenih vejic. 

Izdelava takšnih adventnih dekoracij je izjemno preprosta, nekaj idej pa si lahko ogledate v galeriji zgoraj

 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.