Pod streho > Na vrtu
15072 ogledov

Preproste top ideje za adventni venček v zadnjem hipu

1/9
Za vse, ki jih je čas dohitel, smo zbrali nekaj preprostih idej za adventno dekoracijo.

Čeprav po izročilu advent predstavlja venček, ki s svojo kroglo obliko brez začetka in konca pomeni večnost in popolnost, se v zadnjih letih to spreminja. Adventna dekoracija je vseh oblik, zanjo se uporabljajo različni materiali, predmeti in okrasje, spreminjajo se tudi barve. 

 | Avtor:

Ostajajo le štiri sveče, njihovo število pa ni naključno. Vsako nedeljo s prižigom še ene sveče, ustvarjamo več svetlobe. Poleg tega štiri sveče simbolizirajo štiri letne čase, štiri strani neba in štiri življenjska obdobja v človekovem življenju. Te so različnih barv, tradicionalno pa naj bi bile vijolične barve, ki predstavlja upanje, da bo tema premagana in predstavlja povezanost med telesnim in duhovnim svetom. 

 | Avtor:

Adventni venčki tako kot marsikaj drugega niso imuni na sodobne trende. Predlani je prevladoval minimalizem, podpisan z lesom nekaj skromnimi naravnimi dodatki, kot so bršljanove vejice, nekaj smrečja in storži, sveče pa so bile bele. Lani so bile dekoracije nekoliko bolj bogate, v ospredju pa so bile predvsem barve, bela v kombinaciji z rdečo in zlato ter vijolična. 

 | Avtor:

Letos so najbolj trendovske dekoracije v kozarcih čim bolj naravnega videza. Okrašeni so s pentljami iz naravnih materialov, zvezdicami, narejenimi iz cimetovih palčk ali zvezdastega janeža, s suhimi agrumi in smrekovimi vejicami. Vanje so dodani lešniki, orehi ali kakšni drugi lupinarji ter seveda sveče, največkrat bele. 

 | Avtor:

Zelo modno je tudi, če svečke v kozarcih plavajo. V tem primeru so ti napolnjeni z vodo, v katero potopimo rezine limon ali pomaranč, dodamo lahko še nekaj okrasnih perlic in zimzelenih vejic. 

 | Avtor:

Izdelava takšnih adventnih dekoracij je izjemno preprosta, nekaj idej pa si lahko ogledate v galeriji zgoraj

 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.