Tobogan v hiši? Zakaj ne, igrivo in uporabno bo

Foto: Dezeen tobogan Foto: Dezzen tobogan Foto: Dezzen tobogan Foto: Pinterest tobogan Foto: Pinterest tobogan Foto: Pinterest tobogan Foto: Pinterest tobogan Foto: Pinterest tobogan Foto: Pinterest tobogan Foto: Pinterest tobogan
Tobogani v hišah in dvoetažnih stanovanjih niso nekaj vsakdanjega. Tudi o trendu, ki prihaja, bi težko govorili, pa vendar zakaj ne. Še posebej če imate otroke, ali če želite v svoj dom vnesti igrivost in posebnost. Zbrali smo nekaj idej.
Oglej si celoten članek

Tobogani v notranjih prostorih že dajejo pečat nekaterim poslovnim prostorom, v katerih želijo delodajalci ustvariti kar se da sproščeno delovno okolje za zaposlene. V zadnjem času pa tobogani vse pogosteje najdejo mesto tudi v bivalnih prostorih, kar dokazuje vse več objav notranjih zasnov s tobogani. 

A kljub temu še ne moremo trditi, da gre za nov trend zasnove bivalnih prostorih, a to ni ovira, da si vsaj manjšega tobogana, ki bo povezoval dve etaži ali na primer galerijo s spodnjim prostorom, ne bi omislili doma. Če imate prostor seveda. 

Foto: Pinterest

Postavitev tobogana, pa ne pomeni, da se lahko odpovemo stopnicam, nekje se je pač treba pozpeti v zgornje nadstropje. Zagotovo pa bo vsaj za otroke zelo vznemirljivo, če se bodo iz zgornjega hodnika na primer, v dnevno sobo spustili po toboganu. 

Foto: Pinterest Tobogani so lahko različnih oblik in narejeni iz različnih materialov. Lahko so cevasti zaprti in zaviti, lahko so odprti, ali pa povsem ravni, z manjšim ali večjim naklonom, odvisno od tega koliko imamo prostora in kolikšno višino moramo premagati. Narejeni so iz plastičnih mas, pocinkane nerjavne pločevine, tudi lesa. 

V galeriji zgoraj smo zbrali nekaj idej. 

Ideje To je v tujini zelo priljubljeno, pri nas pa velika redkost

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.