Pod streho > Gradimo & obnavljamo
2308 ogledov

Tobogan v hiši? Zakaj ne, igrivo in uporabno bo

tobogan
1/11
Dezzen
Tobogani v hišah in dvoetažnih stanovanjih niso nekaj vsakdanjega. Tudi o trendu, ki prihaja, bi težko govorili, pa vendar zakaj ne. Še posebej če imate otroke, ali če želite v svoj dom vnesti igrivost in posebnost. Zbrali smo nekaj idej.

Tobogani v notranjih prostorih že dajejo pečat nekaterim poslovnim prostorom, v katerih želijo delodajalci ustvariti kar se da sproščeno delovno okolje za zaposlene. V zadnjem času pa tobogani vse pogosteje najdejo mesto tudi v bivalnih prostorih, kar dokazuje vse več objav notranjih zasnov s tobogani. 

 | Avtor:

A kljub temu še ne moremo trditi, da gre za nov trend zasnove bivalnih prostorih, a to ni ovira, da si vsaj manjšega tobogana, ki bo povezoval dve etaži ali na primer galerijo s spodnjim prostorom, ne bi omislili doma. Če imate prostor seveda. 

tobogan | Avtor: Dezzen Dezzen

Postavitev tobogana, pa ne pomeni, da se lahko odpovemo stopnicam, nekje se je pač treba pozpeti v zgornje nadstropje. Zagotovo pa bo vsaj za otroke zelo vznemirljivo, če se bodo iz zgornjega hodnika na primer, v dnevno sobo spustili po toboganu. 

tobogan | Avtor: Pinterest Pinterest
Tobogani so lahko različnih oblik in narejeni iz različnih materialov. Lahko so cevasti zaprti in zaviti, lahko so odprti, ali pa povsem ravni, z manjšim ali večjim naklonom, odvisno od tega koliko imamo prostora in kolikšno višino moramo premagati. Narejeni so iz plastičnih mas, pocinkane nerjavne pločevine, tudi lesa. 

V galeriji zgoraj smo zbrali nekaj idej. 

okensko sedišče Ideje Pod streho To je v tujini zelo priljubljeno, pri nas pa velika redkost
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.