7 pomembnih stvari, ko se odločate, katero zavarovanje za tujino izbrati

Foto: CORIS CORIS Foto: CORIS CORIS Foto: CORIS CORIS Foto: CORIS CORIS
Komaj čakate, da pride petek? Da popoldne zaključite vaš delovni dan, se vsedete v avto in zapeljete nazaj do doma? Komaj čakate, da v kovček zapakirate nekaj majic, hlač, nogavice, gate in se v zadnjem trenutku spomnete še na zobno ščetko? Tooooo! Konec stresa vsaj za nekaj časa in samo še brezskrbna uživancija. A žal ni vedno tako!
Oglej si celoten članek

Tudi Janja se je zelo veselila svojega dopusta. Vsa oblačila je spakirala že v četrtek. Ko je zaključila s svojim precej stresnim delovnim tednom, se je zapeljala do letališča na Brniku, se vkrcala na letalo in po dobri uri leta že pristala v Londonu. Že naslednji dan po pristanku pa so se začele njene prve težave.

Pojavile so se ji bolečine v desnem predelu trebuha, ki so se širile proti žlički. Janja je odlašala z obiskom zdravnika, a ko se je bolečini pridružilo še bruhanje, je odšla na pregled. Diagnoza: vnetje žolčnih kamnov.

Pogosto nas skrbi, da se bomo na dopustu poškodovali in zaradi tega sklenemo zdravstveno zavarovanje za tujino. A dejstvo je, da je bolezen še precej bolj pogost vzrok, da se odločimo obiskati zdravnika. Zato je pomembno, da se pravilno odločite, katero zavarovanje za tujino izbrati.

CORIS zavarovanje za tujino je prava izbira za brezskrbno potovanje. Spodaj najdete 7 razlogov, zakaj je temu tako. Sklenete ga lahko na www.coris.si že za manj kot 10 €.

Kliknite tu in preverite strošek zavarovanja za tujino za vas in vašo družino.

Janjini stroški zdravljenja, hospitalizacije, prevoza z reševalnim vozilom in sanitetnim letalom (air ambulance) v Slovenijo, prevoz ožjega družinskega člana (v njenem primeru sestre) iz Slovenije v Anglijo ter drugi stroški so skupaj znašali 38.000 €. Se sliši noro? A je 100 % resnično. In kar je najhuje – to se lahko pripeti vsakemu.

Foto: CORIS CORIS Na njeno srečo se je Janja pravilno odločila, ko je izbirala turistično zavarovanje.
Ker je imela sklenjeno turistično zavarovanje CORIS s kritjem do 50.000 €, ni imela nobenih stroškov zaradi svoje bolezni.

Si tudi vi ne upate tvegati stroška več kot 10.000 € za dobrih 10 € prihranka? Logično! A vseeno med različnimi zavarovanji za tujino obstajajo precejšnje razlike. Pomembno je, da izberete tisto zavarovanje za tujino, ki vam poleg samega zavarovanja nudi še vseh 7 spodaj naštetih stvari.

Katero zavarovanje za tujino izbrati? Tisto, kjer:

1. Vam bo asistenčni center na voljo 24 ur na dan (v slovenskem jeziku)

Dejstvo je, da ima klicni center marsikatera zavarovalnica. A le-ta vam lahko kaj malo pomaga, če v trenutku, ko ga potrebujete, na drugi strani ne dobite nikogar, ki bi vam lahko pomagal v slovenskem jeziku. Ravno zaradi tega ima CORIS asistenčni center, ki je dosegljiv 24 ur na dan v slovenskem jeziku, saj nesreča nikoli ne počiva, hitrost pa je lahko ključnega pomena pri poškodbah in bolezenskih stanjih.

2. Vam bodo tudi v pomoč pri komunikaciji z zdravnikom

Še ena izmed pomembnih prednosti CORIS zavarovanja. V kolikor se z zdravnikom ne boste uspeli sporazumeti, se lahko obrnete na asistenčni center in agent v asistenčnem centru bo od tega trenutka dalje skomuniciral vse potrebno z zdravnikom in drugim tehničnim osebjem v bolnišnici. CORIS vam povrne tudi stroške klica, kar izven držav EU lahko pomeni še dodaten strošek.

3. Vam nudijo veliko več kot vam nudi evropska zdravstvena izkaznica

Največja prednost CORIS zavarovanja v primerjavi z evropsko zdravstveno izkaznico je, da slednja ne krije zdravstvenih uslug pri zdravnikih zasebnikih. V turističnih krajih po tujini, tudi na Hrvaškem, pa so turistom običajno dostopne le takšne klinike, ki so brez turističnega zavarovanja samoplačniške.

4. Imajo sklenjene pogodbe tudi s številnimi pogodbeniki

CORIS na svoji spletni strani https://www.coris.si/si/861/Vprasanja_in_odgovori.aspx zatrjuje, da imajo lastno mrežo pogodbenih zdravnikov, s čimer poskrbijo za to, da boste obravnavani še bolj skrbno kot bi bili sicer. Tudi to je ena od odlik, ki jo imajo le najboljše zavarovalnice in eden izmed razlogov za izbiro, ko se odločate, katero zavarovanje za tujino izbrati.

5. Vam bodo pokrili tudi stroške prevoza iz tujine, v kolikor bo to potrebno

Stroški prevoza domov so pogosto zelo visoki. Zato pred sklenitvijo kateregakoli turističnega zavarovanja preverite, da so tudi ti stroški kriti do zadostne višine.

Foto: CORIS CORIS

6. Vam krijejo dejansko nastale stroške, po možnosti vnaprej

Pri izbiri zavarovanja za tujino je pomembno, da vam le-to krije dejanske stroške, ki nastanejo in ne le sorazmeren del stroškov v enaki vrednosti kot je cena teh storitev v Sloveniji kot je to v primeru Evropske kartice. Stroški zdravstvenih storitev v tujini so v res veliki večini primerov precej višji kot v Sloveniji, zato vas zavarovanje, ki krije te stroške le do tiste cene, kot je cena teh storitev v Sloveniji, lahko precej drago stane.

7. Nenazadnje, tisto, ki ima že dolgo tradicijo in mu lahko 100 % zaupate.

CORIS turistično zavarovanje zajema vse zgoraj naštete lastnosti. Zaradi več kot 25 let izkušenj in izjemno odzivnim klicnim centrom postane jasno, zakaj so za večino prva izbira, ko pride do vprašanja, katero zavarovanje za tujino izbrati.

Preverite pogoje in NUJNO še pred odhodom poskrbite, da boste 100 % zavarovani na vašem potovanju. Kliknite na www.coris.si in sklenite turistično zavarovanje za tujino še pravočasno.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.