Cena za del "otoka ljubezni" močno narasla

Foto: Facebook Otok Galešnjak.
Foto: Facebook Otok Galešnjak.
Na otoku ni mogoče ničesar graditi, ker gre za kmetijsko zemljišče.
Oglej si celoten članek

Cena dela znamenitega hrvaškega otoka v obliki srca Galešnjak, ki je naprodaj od minulega meseca, je zrasla z 10 na 13 milijonov evrov, piše v spletnem oglasniku hrvaškega portala Index. Otok med Turnjem in otokom Pašman je v zasebni lasti, po novem pa so naprodaj štirje namesto treh hektarov površin oz. več kot četrtina otoka.

Otok Galešnjak je v lasti več družin s Pašmana, nekatere od družin pa so se odločile za skupno prodajo svojih deležev.

"Otok v obliki srca ima približno 142.000 kvadratnih metrov. Od tega je naprodaj del z nekaj več kot 30.000 kvadratnih metrov, ki je v enem kosu in se razprostira na več kot 500 metrih obale. Dodana je bila še ena parcela in zdaj obsega več kot 40.000 kvadratnih metrov," piše v oglasu.

Galešnjaku na Hrvaškem pravijo tudi otok ljubezni, njegov obalni pas pa je dolg 1,55 kilometra.

Oglas še navaja, da bo kupec s to nepremičnino lahko naredil "res nekaj unikatnega", še posebej če bo imel goste z jahtami, kot sta glasbenika Jay-Z in Beyonce, ki je na otoku enkrat praznovala svoj rojstni dan. Kot eno od možnosti omenja tudi odprtje kmetijske dejavnosti.

Po prostorskih načrtih občine Pašman, v katero katastrsko sodi Galešnjak, na otoku ni mogoče ničesar graditi, ker gre za kmetijsko zemljišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.