Popotnik
399 ogledov

Cena za del "otoka ljubezni" močno narasla

Galešnjak Facebook Otok Galešnjak.
Na otoku ni mogoče ničesar graditi, ker gre za kmetijsko zemljišče.

Cena dela znamenitega hrvaškega otoka v obliki srca Galešnjak, ki je naprodaj od minulega meseca, je zrasla z 10 na 13 milijonov evrov, piše v spletnem oglasniku hrvaškega portala Index. Otok med Turnjem in otokom Pašman je v zasebni lasti, po novem pa so naprodaj štirje namesto treh hektarov površin oz. več kot četrtina otoka.

Otok Galešnjak je v lasti več družin s Pašmana, nekatere od družin pa so se odločile za skupno prodajo svojih deležev.

"Otok v obliki srca ima približno 142.000 kvadratnih metrov. Od tega je naprodaj del z nekaj več kot 30.000 kvadratnih metrov, ki je v enem kosu in se razprostira na več kot 500 metrih obale. Dodana je bila še ena parcela in zdaj obsega več kot 40.000 kvadratnih metrov," piše v oglasu.

Galešnjaku na Hrvaškem pravijo tudi otok ljubezni, njegov obalni pas pa je dolg 1,55 kilometra.

Oglas še navaja, da bo kupec s to nepremičnino lahko naredil "res nekaj unikatnega", še posebej če bo imel goste z jahtami, kot sta glasbenika Jay-Z in Beyonce, ki je na otoku enkrat praznovala svoj rojstni dan. Kot eno od možnosti omenja tudi odprtje kmetijske dejavnosti.

Po prostorskih načrtih občine Pašman, v katero katastrsko sodi Galešnjak, na otoku ni mogoče ničesar graditi, ker gre za kmetijsko zemljišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice