Guardian uvrstil Slovenijo med top destinacije v letu 2019

Foto: Profimedia
Britanski časopis Guardian je na svoji spletni strani objavil seznam 40 destinacij, ki jih je nujno treba obiskati v letu 2019.
Oglej si celoten članek

Na vrh seznama najboljših destinacij za leto 2019 je Guardian postavil Japonsko, kjer bo letos potekalo svetovno prvenstvo rugbyja, ki je na Otoku izjemno priljubljena športna panoga. Drugo mesto zaseda indijska provinca Gujarat, kjer bodo letos praznovali 150 let od rojstva Mahatma Ghandija. Provinci sledi Kirgizija, gorata azijska država, ki v prvi vrsti vabi prav pohodnike in plezalce.

Foto: Epa Tokio

Na 13. mesto je Guardian uvrstil Slovenijo oziroma novo pohodniško pot po Julijskih Alpah, ki jo bodo odprli aprila 2019. Pot bo krožna z izhodiščem v Ratečah, pohodniki pa se bodo ustavili med drugim tudi na Bled, na Bohinjskem jezeru, v Mostu na Soči, Tolminu in Logu pod Mangartom. Natančneje smo o poti že pisali novembra, ko je o njej pisal spletni portal največjega založnika potovalnih priročnikov Lonely Planet.

Lonely Planet Kakšna reklama za novo pohodniško pot

"Osupljiv pohod – v enostavnih etapah"

Guardian na svoji spletni strani na kratko opiše novo 300 kilometrsko krožno pot, ki je razdeljena na več etap po okoli 20 kilometrov. Svojim britanskim bralcem pa svetuje, da pohod začnejo v Radovljici ali Mostu na Soči, saj sta začetni točki teh dveh etap bližji letališčema v Ljubljani in Trstu kot uradno izhodišče v Ratečah.

Foto: Profimedia Bohinjsko jezero

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.