Popotnik
2332 ogledov

Kakšna reklama za novo pohodniško pot

Julijske Alpe
Odprtje 300 kilometrske poti, ki se bo odprla šele aprila 2019, že zdaj oglašujejo na portalu največjega založnika potovalnih priročnikov.

Slovenija, slovenske regije in mesta se v preteklih letih redno umeščajo na sezname priporočenih destinacij Lonely Planeta. Sedaj pa je založniški velikan tudi že vnaprej napovedal odprtje slovenske pohodniške poti Julijske Alpe, ki se bo odprla šele prihodnje leto.

"To je pot, ki vas vodi po robu, ki vam omogoča odkrivanje skritih naravnih posebnosti, ki jih ne najdete v nobenem turističnem letaku." - Turizem Bohinj

Spletno stran največjega založnika potovalnih priročnikov dnevno obišče okoli 15 milijonov bralcev, največ jih je iz ZDA in Združenega kraljestva. Prebivalci teh dveh držav pa so se v letu 2017 uvrstili tudi med deseterico turistov, ki najpogosteje potujejo v našo državo.

Soča Turisti Popotnik Slovenija skozi oči instagrama

Razdeljena na šest obvladljivih etap

slovenija 04.07.13, Bohinj, bohinjsko jezero, jezero, Cerkev, Obcina Bohinj, fot | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Na spletni strani Turizma Bohinj so zapisali, da bo pohodniška pot potekala v smeri urnega kazalca in razdeljena na priporočljive etape. "Dnevne etape bodo zasnovane tako, da bo v krajih začetka oziroma konca etap možno prenočiti oziroma bodo tam tudi možnosti za okrepčilo ali nakup hrane in pijače. Etapa se, če je le mogoče, začne na železniški ali avtobusni postaji, kar pohodnikom omogoča trajnosten in mobilen dostop."

Začetek in konec poti bo v Ratečah na državni meji med Slovenija in Italijo, etape bodo nato potekale med naslednjimi relacijami:

  • Rateče – Mojstrana
  • Jesenice – Žirovnica – Radovljica – Bled
  • Pokljuka – Ribčev Laz – Bohinjska Bistrica
  • Vrh Bače – Grahovo – Most na Soči
  • Tolmin – Kobarid – Bovec
  • Log pod Mangartom – Predel – Rajbelj – Rateče

Piran Lonely Planet Popotnik Slovenija spet visoko na lestvici najboljših destinacij

Fantastični in nepozabni pogledi

Lonely Planet glede pohodniške poti izpostavlja predvsem edinstvene poglede na najvišjo slovensko goro Triglav in raznolikost pokrajine, ki bo navdušila pohodnike in kolesarje. "Regija je znana po svojih čudovitih rekah zeleno-modre barve, ki se na nekaterih mestih naglo spuščajo prek belih kamnov," izpostavlja avtorica članka.

Soča | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
  • Avatar Zala
    Zala 01:38 17.december 2018.

    Največja pomanjkljivost: etape niso povezane med seboj? Zakaj niso?

  • Tatjana Ha 22:00 17.november 2018.

    Uničenje narave, smeti itd...

  • ode 08:44 15.november 2018.

    Seveda je treba prej še zgraditi oddajniške stolpe mobilne telefonije, okrepčevalnice, ceste za njihovo oskrbo, odvoz smeti in reševalna vozila.