Popotnik
1547 ogledov

Slovenija spet visoko na lestvici najboljših destinacij

Piran
1/6
Saša Despot
Naša država se je spet znašla v izvrstni družbi.

Vsako leto oktobra največja založba potovalnih priročnikov Lonely Planet pripravi seznam najboljših destinacij za potovanja v prihodnjem letu. Lani se je na seznam deset najboljših svetovnih regij uvrstila regija Julijskih Alp, na seznam najboljših deset destinacij v Evropi pa se je uvrstila Vipavska dolina. Tudi letos se je naša država uspela uvrstiti na enega od med popotniki izjemno priljubljenih seznamov.

Vipavska dolina Slovenska destinacija Popotnik Med top deset tudi slovenska destinacija

V zgodnjih jutranjih urah je Lonely Planet objavil štiri najbolj pričakovane lestvice, in sicer Top Countries (najboljše države), Top Cities (najboljša mesta), Top Regions (najboljše regije) in Best Value (najboljša vrednost). Slovenija je uspela zasesti 10. mesto na lestvici Best in Travel 2019 Best Value – deset krajev ustvarjenih za pustolovščine po dostopni ceni.

Poleg Slovenije se je na seznam uvrstila južna dolina Nila, poljsko mesto Lodž, narodni park Great Smokey Mountains v ZDA, Maldivi, mesto Houston v ZDA, Argentina, Bangladeš, Albanija in Ekvador.

Vršič Po Sloveniji Popotnik Teh 8 izletov priporoča Lonely Planet

V obrazložitvi o uvrstitvi Slovenije so zapisali, da naj državo, ki predstavlja "Evropo v malem", obišče vsak, ki si želi videti vse vrhunce Evrope, a nima veliko časa ali zadostnih finančnih sredstev. V le enem dnevu lahko obiskovalec obišče beneško obarvano mestece ob morju, prevozi alpska gorska sedla in večerja ob reki v srcu Ljubljane. Država je dom vrhunskih restavracij in vinskih kleti ter neodkritih mestec.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.