Popotnik
8314 ogledov

Med top deset tudi slovenska destinacija

Vipavska dolina
Lonely Planet je Vipavsko dolino letos izbral za eno izmed desetih najboljših popotniških destinacij v Evropi. Označil jo je kot skriti dragulj v srcu Evrope. Obiščite jo in se posladkajte z grozdjem ...

Lonely Planet je na svojo lestvico top desetih destinacij v Evropi, ki jih priporoča za obisk v letošnjem poletju, umestil tudi Vipavsko dolino. 

Vipavsko dolino so na seznam Lonely Planet's Best in Europe 2018 Top 10 Destination uvrstili na deveto mesto. Prva tri zasedajo Emilija-Romanja v Italiji, Cantabria v Španiji in Frizija na Nizozemskem. Na lestvici so tudi Kosovo, Provansa (Francija), Dundee (Škotska), Mali Kikladi (Grčija), Vilna (Litva) in Tirana (Albanija). 

V opisu Vipavske doline pojasnjujejo, da bi jo lahko glede na pokrajino zamenjali za kmečko toskansko idilo. Obenem pojasnjujejo, da so ti plodoviti vinogradi, ki so obdani s kraškimi planotami, še vedno dokaj neznani turistom.

Pišejo, da gre za deželo butičnih vinarjev, ki jo je najlepše spoznati kar s kolesom.

Spoznajte Vipavsko dolino skozi instagram ter jo nato obiščite še v živo. Ne bo vam žal ...

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.