Popotnik
437 ogledov

Kam jeseni na dopust? V Slovenijo!

Piran Saša Despot
Slovenijo je dokončno zajela jesen. Spreminjajoče barve listja in jesenska kulturna doživetja pa v našo državo privabijo tudi tuje dopustnike.

Letošnje poletje je bilo rekordno glede ne prenočitve tujih turistov, Slovenija tako postaja vedno bolj priljubljena turistična destinacija. Junija, julija in avgusta je po podatkih SURSa v Slovenijo pripotovalo okoli tri milijone tujih turistov. Največ jih je bilo iz Nemčije in Italije. Tuji spletni portali pa so Slovenijo tudi razglasili za eno najboljših destinacij za jesenskih dopust.

S kolesom po severovzhodni Sloveniji

Britanski Telegraph svojim bralcem priporoča kolesarski dopust pod Julijskimi Alpami. Slovenijo uvršča na sedmo mesto desetih najboljših svetovnih destinacij za jesenski dopust. Kolesarskim navdušencem obljublja fotogenično naravo s koničastimi zvoniki in gradovi, obdanimi z listnatimi gozdovi, ki pokažejo svojo najlepšo plat v sredini oktobra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrej Mežik (@andrejmezik) on

Turkizna, bolj turkizna, Soča

Nemški Spiegel je zbral najljubše destinacije za jesenski dopust svojih urednikov. Poleg Rusije, Maroka in Tajske in drugih lahko na seznamu najdemo tudi Slovenijo, ki je le za nekaj kvadratnih metrov večja od nemške zvezne dežele Porenje - Pfalške. Urednica izpostavlja veličastne gore in intenzivno turkizno vodo Soče, Blejski Vintgar, korita Mostnice in Bohinjsko jezero. O pici, ki jo je uživala v Piranu, pa še kar sanja.

Najboljše mesto za jesenski počitek – Ukanc

Spletni portal Trips to Discover je med dvajset mest, ki jih je jeseni potrebno obiskati v Evrope, uvrstil mesto ob Bohinjskem jezeru Ukanc. Svojim bralcem priporočajo vzpon z nihalko na Vogel, pot do slapa Savica in pohod do Doline Sedmerih jezer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lake Bohinj (@lakebohinj) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice