Popotnik
10097 ogledov

Teh 8 izletov priporoča Lonely Planet

Vršič
Ko tujci pridejo v Slovenijo se radi oprejo na napotke, ki jih pripravlja portal največje založbe potovalnih priročnikov Lonely Planet.

Slovenske regije so se letos uvrstile kar na dva seznama najboljših destinacij založbe Lonely Planet. Vipavska dolina se je uvrstila na deveto mesto seznama Lonely Planet's Best in Europe 2018 Top 10 Destination – torej najboljših destinacij v Evropi, regija Julijskih Alp pa je zavzela celo tretje mesto med Lonely Planet's Best in Travel 2018 Top 10 Regions – torej svetovnih regij, ki jih naj bi popotniki obiskali v letu 2018.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI OMV

Vipavska dolina Bravo! Slovenija Kakšno reklamo je Lonely planet naredil za Slovenijo!

Poleg seznamov najboljših destinacij pa lahko na spletni strani Lonely Planet najdemo tudi nekaj nasvetov za obisk Slovenije, npr. predstavitev unikatnih namestitev in šest razlogov zakaj obiskati našo državo. Natančneje smo si ogledali njihov priročnik Osem dni v slovenskih Alpah, ki govori o skritih dolinah z ledeniškimi jezeri in globokih soteskah skozi katere tečejo mrzle, kristalno čiste reke.

 

A post shared by Maja (@majastarcic) on

Dan 1 & 2: Bled & Bohinj

Osojnica Bled | Avtor: Profimedia Profimedia
Noben obisk Slovenije ni popoln brez postanka na Blejskem jezeru, ki je eno najbolj znanih slovenskih znamenitosti. Lonely Planet obisk Bleda poveže še z obiskom Bohinjskega jezera. Na Bledu turistom priporoča pohod na Ojstrico ali Osojnico, ki ponujata prelep razgled na jezero, po telesnem naporu se naj obiskovalci ustavijo na blejski "kremšniti", noč pa preživijo v luksuznih šotorih v blejskem Green Villageu.

Na Bohinjskem jezeru Lonely Planet, poleg sprehoda ob samem jezeru, priporoča vzpon na Vogel, peš ali z gondolo.

Dan 3 & 4: Dolina triglavskih jezer

Lonely Planet popotnikom namesto vzpona na Triglav priporoča pohod po Dolini triglavskih jezer, imenovana tudi Dolina sedmerih jezer, ki pohodnike popelje nad gozdno mejo in ponuja luni podobno pokrajino, ki je posejana z ledeno modrimi jezerci.

Soča | Avtor: Profimedia Profimedia
Dan 5 & 6: Soča in Vršič

Vodo Soče Lonely Planet opiše kot nadnaravno – sveti se v mavričnih modro-zelenih odtenkih, ki so lastnost najlepših in najčistejših svetovnih voda. Spletni priročnik svetuje popotnikom, da Sočo spoznajo tudi od blizu in kot izhodišče priporoča Bovec.

Naslednji dan je rezerviran za prelaz Vršič, najvišjo cesto Slovenije, ki ponuja osupljive poglede na okolico. V Kranjski gori Lonely Planet izpostavlja jedi pripravljene v Gostilni pri Martinu (»pripravljene, kot bi jih skuhala slovenska stara mama«) in sprehod okoli jezera Jasna.

Dan 7 & 8: Kobarid in Brda

Lonely Planet obiskovalcem Slovenije priporoča pohodništvo v okolici Kobarida in raziskovanje grozovite preteklosti doline in hribov, kjer je med prvo svetovno vojno potekala soška fronta. Po dolgem dnevu hoje priročnik turistom svetuje večerjo v Hiši Franko izpod rok Ane Roš. V slučaju, da si ne bi uspeli zagotoviti rezervacije, pa priporoča postanek v Hiši Polonka.

Za osmi dan Lonely Planet načrtuje obisk briških vinogradov. Popotniki naj se ustavijo na kosilu v slikoviti vasici Medana v gostilni Klinec, kjer bodo lahko uživali značilne primorske dobrote – pršut, sir in svež kruh. Nato pa priporoča ogled vinograda Marjana Simčiča, kjer bodo lahko spoznali pridelavo vina in uživali v pokušnji vin.

Goriška Brda | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • modrec 20:38 05.junij 2018.

    Za tisto fekalij mlako ob koči pri triglavskih jezerih bi bilo bolje če se je ne bi omenjalo...

Sorodne novice