Popotnik
905 ogledov

Med 100 top destinacijami 5 slovenskih občin

Podčetrtek
Kaj imata skupnega Podčetrtek in Vancouver ter Malmo in Bled?

Neprofitna organizacija Green Destinations že vrsto let deluje na področju pospeševanja trajnostnega razvoja turizma in povezuje organizacije, podjetja in akademske ustanove po vsem svetu v prizadevanjih za boljši jutri. Vodila turizma po načelih organizacije so: pristnost in avtentičnost, odgovornost, ekonomsko in okolijsko trajnosten razvoj ter zaščita narave in pokrajine.

Bled Jesen Nov slogan Popotnik To je nov slogan za Slovenijo

Od leta 2016 organizacija Green Destinations podeljuje certifikate stotim najbolj zelenim destinacijam na svetu. Vse od začetka je med najbolj zelenimi destinacijam bila Ljubljana, v sklopu zelenih standardov, ki jih določa organizacija, pa se v Sloveniji domačim destinacijam podeljuje znak Slovenia Green.

Pet slovenskih občin med 100 najbolj zelenimi destinacijami sveta

Letošnji slovenski dobitniki zlatega certifikata Zelena destinacija, ki so ga podelili konec septembra v nizozemskem metu Nijmegen, so Ljubljana, Komen, Podčetrtek, Rogaška Slatina in Bled. V Nijmegnu, ki je letošnja zelena prestolnica Evropa, so strokovnjaki z različnih področij predstavili dobre prakse zelenih destinacij z vsega sveta. V žarišču pa je bil tudi trajnostni razvoj v omočjih, kjer turizem ogroža naravno in kulturno okolje. Kolesarjenje po Brkinih Pohvalno Popotnik Sloveniji ta prestižen naziv

Bled Blejski grad | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenski dobitniki certifikata pa se zavedajo, da s častno podelitvijo naziva njihovo delo ni končano, pomembne so nadaljnje akcije, ki bodo zagotovile trajnostni razvoj turizma. "Blejski občinski svet je na seji pretekli teden potrdil triletni akcijski načrt ukrepov, ki jih bo destinacija Bled izvedla, da bo ostala na svoji zeleni poti. Med ukrepi so nadgradnja pohodniških poti, izgradnja kolesarskih stez, ukrepi za umirjanje prometa, obveščanje o podnebnih spremembah in podobno," je sporočila Romana Purkart iz Turizma Bled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice