Kako čista je v resnici Ljubljana, če se primerja z drugimi prestolnicami?

Foto: Anže Petkovšek Ljubljana
Foto: Anže Petkovšek Ljubljana
Ocenili so čistočo Ljubljane in jo primerjali z drugimi evropskimi mesti.
Oglej si celoten članek

Glavno mesto Slovenije Ljubljana se je uvrstila na visoko tretje mesto med evropskimi prestolnicami po zadovoljstu njenih prebivalcev s čistočo. Pred njo sta med glavnimi mesti le Luksemburg in Dunaj. 

Najčistejše mesto izmed 109 ocenjevanih v Evropi je sicer Ventspils, mesto na zahodu Latvije, kjer so prebivalci s čistočo mesta zadovoljni kar 99-odstotno. Na drugem mestu sledi še eno latvijsko mesto, Valmiera (97 odstotkov zadovoljnih), na tretjem pa sta Oviedo (Španija) in Luksemburg (95 odstotkov).

Med prestolnicami EU je razpon zadovoljstva prebivalcev velik, niha namreč med devet in 95 odstotkov. Luksemburgu so med prestolnicami sledili Dunaj (90 odstotkov), Ljubljana (88 odstotkov), Riga (81 odstotkov) in Helsinki (80 odstotkov).

Po drugi strani je bilo s čistočo mesta zadovoljnih le devet odstotkov prebivalcev Rima, po poročanju STA ugotavlja Eurostat.

Manj kot polovica prebivalcev je bila s čistočo zadovoljna v Bratislavi (28 odstotkov), Sofiji (29 odstotkov), Bukarešti (27 odstotkov), Madridu (38 odstotkov), Budimpešti (39 odstotkov), Atenah (41 odstotkov), Berlinu (45 odstotkov), Bruslju (47 odstotkov) in Parizu (49 odstotkov).

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:05 26. Maj 2018.

    Onesnažena z opankarji, musliči in jankovićevimi ritolizci.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.