Kdaj bodo slovenska mesta prižigala lučke

Foto: Saša Despot lučke Foto: Saša Despot lučke Foto: Saša Despot lučke
Konec novembra in v začetku doecembra se v slovenskih mestih še obeta pravo praznično vzdušje ... Preverite, kdaj bo prižig lučk.
Oglej si celoten članek

S tradicionalnim prižigom lučk, v petek 29. novembra, se bo v Ljubljani začelo obdobje prazničnih decembrskih prireditev. Ljubljana bo zopet zasvetila pod lučjo praznične okrasitve na Prešernovem trgu ob 17.15. Ulice pa bodo preplavile vonjave cimeta in drugih zimskih dobrot.

V Kopru se bo s tradicionalnim Prižigom lučk 29. novembra ob 17. uri začela Fantazima v Čudolandiji, ki poleg celovite svetlobne okrasitve mestnega središča, obeta bogat decembrski program z več kot sto dogodki za različne ciljne skupine in veliko drsališče.

V Novi Gorici bo prižig novoletnih lučk in odprtje drsališča z nastopom skupine Čuki in rajanjem za otroke v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 17. uri na Bevkovem trgu.

Tudi Celje se decembra preobleče v pravo božično pravljico s pravljičnimi junaki, konjički in prazničnim sejmom. Pravljično Celje bo letos nekaj posebnega. Svoja vrata bo odprlo s slovesnim prižigom praznične razsvetljave, ki bo v soboto, 30. novembra, ob 17. uri na Glavnem trgu, in pričetkom božično-novoletnega sejma.

Obiščete lahko tudi 4. Božično bajko Slovenije v Mozirskem gaju. Pravljica vas bo odela v čudovito toplo barvitost kar 1.5 milijona božičnih lučk, oblikovanih v atraktivne oblike. Poleg tega se letos obeta posebna čarobnost v začaranem vrtu… Zašepetajte svoje želje Božičku ali pravljičnim vilam, okrepčajte se s sladkimi prigrizki in vročim kuhanim vinom in se prepustite čudežem narave pozimi. Božično bajko si lahko ogledate od 29. 11. do 5. 1.

S prižigom praznične mestne okrasitve bodo otvorili Čarobni december v Mariboru v petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri.

V soboto, 5. decembra 2015, ob 17. uri, bo novomeški Glavni trg po dolgem času ponovno obiskal sv. Miklavž. Z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem bosta pozdravila meščane, simbolno prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Sv. Miklavž bo s spremstvom zvestih angelov in nagajivih parkljev pozdravil in obdaril vse pridne otroke.

Na Bledu vabijo na Zimsko pravljico na Praznično jezersko promenado (Cesta svobode) v času od 29. novembra 2019 pa vse do 5. januarja 2020. Zimska pravljica bo odprta od ponedeljka do četrtka od 15:00 do 19:00, ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih pa od 11:00 do 21:00. Na prazničnih stojnicah se lahko okrepčate s tipičnimi gorenjskimi jedmi in toplimi napitki ter izberete izvirna praznična darila. Na Terasi Kavarne Park bo zaživelo ''Blejsko drsališče z razgledom''. Drsališče bo odprto vsak dan od 22. novembra do 1. marca.

Foto: Profimedia Božičkova dežela V Kamniku bo prižig lučk na Glavnem trgu 1. decembra ob 17.00.

V Domžalah se lahko prazničnemu vzdušju pridružite 30. 11. ob 17.00 na tržnem prostoru Domžale. 

Velenje bo v praznični osvetlitvi zaživelo 29. 11. 2019, ob 18.00 na Titovem trgu. 

Bohinjsko praznično vzdušje bo 30. novembra ob 19.00. 

V Radovljici bo prižig lučk 1. decembra ob 16.40 na Linhartovem trgu.

Kranj se bo zasvetil 1. decembra ob 17.00.

V Škofji Loki bo prižig lučk 30. novembra ob 17.00.

V Medvodah se boste lahko poveselili 6. decembra ob 18.00.

V Polhovem Gradcu pa 30. novembra ob 17.00.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:58 24. November 2019.

    A ne bo papućar prvi prižgal?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.