Lestvica: 20 top krajev za obisk v 2020

Conde Nest Traveler je objavil svoj prestižni seznam najboljših destinacij za naslednje leto. Preverite, zakaj je med njimi tudi Slovenija!
Oglej si celoten članek

Skrbno izbrano lestvico sestavijo glede na priporočila svojih popotnikov, obenem pri izbiri sodeluje še njihova široka mreža piscev po celem svetu. Za mesto na lestvici morajo imeti države res tehtne razloge. Japonsko so denimo izbrali zaradi olimpijade v 2020 in Dubaj zaradi World Expa 2020.

Vsako leto tako sestavijo geografsko raznolik seznam, ki zajema zanimivosti za vsak popotniški okus.

Kot prva na lestvici Armenija

Leta 2020 bo začel nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair leteti tudi v Armenijo, kar bo povečalo njeno dostopnost. Januarja naj bi se začeli že poleti iz Rima in Milana, poleti pa tudi iz Berlina. 

Armenija je sicer celinska država v južnem Zakavkazju, ozemeljskem pasu med Črnim morjem in Kaspijskim jezerom. Ob obisku vas bo osupnil Erevanski Vernisaž blizu Trga republike, kjer prodajajo različne obrtniške izdelke kot so rezbarije v lesu, starine, fine čipke ter volnene preproge in čilime, ročno vezane, ki so posebnost Kavkaza. Obsidijan, ki ga najdemo lokalno, je razvit v paleto nakita in okrasnih predmetov. Nacionalna umetniška galerija v Erevanu ima več kot 16.000 del iz srednjega veka. Muzej moderne umetnosti, otroška slikarska galerija in muzej Martiros Saryan pa so le nekatere od drugih pomembnih zbirk likovne umetnosti, ki so na ogled v Erevanu.

Foto: Shutterstock Armenija

Vroče točke 2020

Brazilijo so uvrstili na lestvico, ker je opustila vizumske zahteve za ameriške državljane, poleg tega bodo iz ZDA na voljo številne nove letalske povezave. Omembe vredna se jim zdi prav zvezna država Bahia, kjer turizem naravnost cveti. 

Na lestvici se je znašla celinska država v južni Afriki Bocvána, oziroma nejne soline, ki se nahajajo sredi suhe savane na severovzhodu države.

Arktika v Kanadi je izjemna točka za vedoželjne popotnike, prav tako so se na lestvici znašli Kanarski otoki.

Foto: Shutterstock Kanarski otoki

Københavnu si je prisvojil mesto tudi zaradi svoje okoljevarstvene naravnanosti.

Majhen bogat otok Dominika, ki se nahaja med Guadeloupom in Martinikom na vzhodnih Karibih, ostaja tudi v 2020 eno najbolj ranljivih krajev na svetu zaradi podnebnih sprememb.

Dubaj bo leta 2020 gostil World Expo, mala vasica El Chalten v Argentini pa je postala priljubljen bazni tabor za neustrašne alpiniste.

Foto: Profimedia Dubaj

V 2020 svetujejo tudi obisk obmorske države v severni Južni Ameriki, Gvajane. Zaradi tropskega podnebja tu ves čas sije sonce, razen v dveh deževnih obdobjih med majem in avgustom ter med septembrom in januarjem.

Glavno mesto francoske regije Lorraine Metz bo leta 2020 praznoval 800. obletnico katedrale St.-Étienne. Veliko pristaniško mesto Mokpo v Južni Koreji pa priporočajo predvsem ljubiteljem dobre hrane.

V Nashvillu bodo naslednje leto odprli dolgo pričakovani Nacionalni muzej afroameriške glasbe, na lestvici je tudi Japonska zaradi Olimpijade. Vzhodnoafriška država Ruanda bo prihodnje leto odprla četrti nacionalni park Gishwati Mukura.

Slovenijo opisujejo kot razglednico raja alpskih travnikov, vasic z rdečimi strehami in lesketajočim jadranskim morjem. Slovenija je po njihovem opisu idealna za tiste popotnike, ki se želijo ogniti množicam, posebej omenijo tudi novo 300 kilometrov dolgo pešpot po Julijskih Alpah, zeleno prestolnico, leta 2020 pa bo izšel Michelinov vodnik. To je tudi razlog za uvrstitev na lestvico.

Popotnik V Slovenijo prihaja gastronomski vodnik Michelin

Foto: Profimedia Ljubljana za božič

Na lestvici so še Južna obala Šrilanke, jugovzhodna Avstralija, jugozahodni Michigan in Tanger v Maroku.

anja.scuka@zurnal24.si

 

Postani popotnik in raziskuj svet z nami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.