Mariborsko letališče bo končno oživelo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru, kjer tovrstnih poletov niso imeli vse od leta 2016, načrtujejo poletne čarterske polete v Italijo.
Oglej si celoten članek

Mariborsko letališče, ki že dolga leta bolj kot ne sameva, z vojno v Ukrajini pa je izgubilo še prestižne Ruse, ki so s svojimi letali pristajali na njihove steze, je za vse ljubitelje potovanj predstavilo veselo novico. Poleti bodo namreč za dvanajst tednov vzpostavili čartersko povezavo z nekaterimi italijanskimi mesti in na ta način vzpodbudili rast števila turistov iz Italije v Sloveniji, prav tako pa omogočili tudi slovenskim potnikom, da obiščejo Italijo.

Intervju Zaradi tega portala so Italijani tako navdušeni nad Slovenijo

Nova čarterska letalska povezava bo od 30. junija s tedenskimi leti do 15. septembra Maribor povezala z Bolzanom s 55-minutnim letom, Piso z 1 uro in 15 minut trajajočim letom in Neapeljem z eno uro in 25 minut trajajočim letom. Polete bodo izvajali s potniškimi letali Dash 8 s kapaciteto 78 sedežev italijanske letalske družbe SkyAlps. Skupaj bo tako v 11ih tednih izvedenih 12 čarterskih letov iz vsake destinacije, skupaj 36 letov, v okviru katerih naj bi po ocenah v Slovenijo pripeljali okoli 2500 italijanskih turistov. Povratna vozovnica naj bi stala od 260 do 360 evrov.

Foto: Nino Verdnik Mariborsko letališče

Na voljo več tematskih ponudb

Projekt vzpostavitve nove čarterske letalske povezave je sicer nastal na pobudo slovenskega organizatorja potovanj Slovenia Vacation, ki je ob vzpostavitvi nove povezave izpostavil: "Namen projekta je pripeljati letalske gost v Slovenijo na tedenski počitniški oddih poln doživetij. Vsak gost bo lahko predhodno preko našega portala SloveniaVacation izbiral med različnimi tematsko obarvanimi počitnicami."

Foto: Profimedia Mariborsko Pohorje Organizator potovanj je skupaj s partnerji projekta pripravil sledečo ponudbo oddiha v Sloveniji: Termalne pakete, Pakete počitnic v hribih, Pakete počitnic v mestih, Glamping počitnice, Nakup letalske vozovnice in najem vozila, Skupinske rezervacije ter Pohodne in kolesarske ture. Pri projektu sodelujejo številni termalni, glamping in prevozni ponudniki, med drugimi Thermana Laško, Rimske Terme, Terme Zreče, Bioterme, Chocolate village ...

preobrat Ryanair vendarle v Sloveniji?

S projektom pa ne nagovarjajo samo tujih gostov, ampak tudi goste, ki bodo leteli iz Maribora na počitnice v Italijo. "Gre za prodajo aranžmajev, če se ti aranžmaji ne prodajo, bodo tudi v prosti prodaji samo letalske karte, tako da bo tudi za slovenske goste omogočeno potovanje v Italijo," je pojasnil Smiljan Kramberger, vodja letališča Edvarda Rusjana Maribor. Nakup letalskih vozovnic poteka preko novoustanovljenega rezervacijskega portala www.sloveniavacation.si.

Projekt je partnersko podprla tudi Slovenska turistična organizacija (STO), ki novo čartersko povezavo med Italijo in Slovenijo pozdravlja, saj je vzpostavitev novih povezav med obema državama nujna za rast števila italijanskih turistov v Sloveniji. Medtem ko lanskoletni podatki izkazujejo stabilizacijo prihodov s tega ključnega trga slovenskega turizma, tudi letošnji dvomesečni podatki kažejo pozitivni trend rasti ter velik pomen in potencial tega emitivnega trga slovenskega turizma, ki je lansko leto z 8,83 odstotnim deležem prenočitev zaključil na tretjem mestu vseh tujih emitivnih trgov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.