Popotnik
7806 ogledov

Ryanair vendarle v Sloveniji?

Letalo Ryanair EPA/STEPHANIE LECOCQ
Iz irske nizkocenovne letalske družbe Ryanair, ki se je s slovenskega tržišča umaknil leta 2008, ko je zapustil mariborsko letališče, so sporočili, da še naprej preučujejo morebitno vzpostavitev letalskih povezav s Slovenijo.

Čeprav so še v februarju izključili možnost, da bi se v bližnji prihodnosti vrnili na Letališče Jožeta Pučnika, pri irskem nizkocenovcu Ryanairu sedaj vseeno raziskujejo morebitno ponovno prisotnost v Sloveniji. Kot je za portal Ex YU Aviation dejal vodja operacij za Ryanairovo podružnico, družbo Lauda Europe, Tadej Notersberg, jih Slovenija zanima predvsem v smislu razširitve povezave s srbskimi letališči. Ryanair namreč trenutno leti v Srbijo na letališče v Nišu, za katerega pravijo, da ima izjemen potencial. Pri družbi ne razmišljajo, da bi v Srbiji ustanovili bazo, bolj se nagibajo k temu, da bi povečali število letov in povezav.

Ryanair letalo | Avtor: Profimedia Profimedia

 "Preučujemo ta dva trga, saj nas zanimata iz različnih vidikov. Če bomo ugotovili, da lahko potencial spremenimo v dobiček, sem prepričan, da se bo Ryanair odločil za ponovni vstop ali razširitev v teh dveh državah," razlaga Notersberg.

V Zagrebu številni slovenski potniki

V februarju so pri letalski družbi sicer dejali, da jih brniško letališče ne zanima, saj leži v bližini letališča Zagreb, kjer družba že ima svojo bazo. "Ljubljano dobro pokriva naša baza v Zagrebu, v neposredni bližini je tudi tržaško letališče, od koder ohranjamo polete na vrsto destinacij," so takrat zapisali. Notersberg pa je dodal: "Na letih iz Zagreba je veliko slovenskih potnikov, tudi na parkirišču je veliko avtomobilov s slovenskimi registrskimi tablicami. Prepričan sem, da slovensko tržišče dobro pokrivamo z zagrebškega letališča."

Letališče Brnik Popotnik Tega znanega nizkocenovnika Slovenija ne zanima Ryanair Novi leti Svet Ryanair bo iz Zagreba letel v 12 evropskih mest
Komentarjev 2
  • Angie_Smith 11:48 10.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • jakec1575 12:58 09.marec 2022.

    Dosezki samostojnosti, da sem moram furat v zagreb ali trst ali treviso

Sorodne novice