Med 100 top destinacijami 5 slovenskih občin

Foto: Profimedia
Kaj imata skupnega Podčetrtek in Vancouver ter Malmo in Bled?
Oglej si celoten članek

Neprofitna organizacija Green Destinations že vrsto let deluje na področju pospeševanja trajnostnega razvoja turizma in povezuje organizacije, podjetja in akademske ustanove po vsem svetu v prizadevanjih za boljši jutri. Vodila turizma po načelih organizacije so: pristnost in avtentičnost, odgovornost, ekonomsko in okolijsko trajnosten razvoj ter zaščita narave in pokrajine.

Nov slogan To je nov slogan za Slovenijo

Od leta 2016 organizacija Green Destinations podeljuje certifikate stotim najbolj zelenim destinacijam na svetu. Vse od začetka je med najbolj zelenimi destinacijam bila Ljubljana, v sklopu zelenih standardov, ki jih določa organizacija, pa se v Sloveniji domačim destinacijam podeljuje znak Slovenia Green.

Pet slovenskih občin med 100 najbolj zelenimi destinacijami sveta

Letošnji slovenski dobitniki zlatega certifikata Zelena destinacija, ki so ga podelili konec septembra v nizozemskem metu Nijmegen, so Ljubljana, Komen, Podčetrtek, Rogaška Slatina in Bled. V Nijmegnu, ki je letošnja zelena prestolnica Evropa, so strokovnjaki z različnih področij predstavili dobre prakse zelenih destinacij z vsega sveta. V žarišču pa je bil tudi trajnostni razvoj v omočjih, kjer turizem ogroža naravno in kulturno okolje. Pohvalno Sloveniji ta prestižen naziv

Foto: Profimedia Bled Blejski grad Slovenski dobitniki certifikata pa se zavedajo, da s častno podelitvijo naziva njihovo delo ni končano, pomembne so nadaljnje akcije, ki bodo zagotovile trajnostni razvoj turizma. "Blejski občinski svet je na seji pretekli teden potrdil triletni akcijski načrt ukrepov, ki jih bo destinacija Bled izvedla, da bo ostala na svoji zeleni poti. Med ukrepi so nadgradnja pohodniških poti, izgradnja kolesarskih stez, ukrepi za umirjanje prometa, obveščanje o podnebnih spremembah in podobno," je sporočila Romana Purkart iz Turizma Bled.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.