Najboljše slovenske destinacije za instagram posnetke

Foto: NK Piran Portorož stadion Piran
V Big 7 Travel, ki je pri odkrivanju novih destinacij vir za več kot 1,5 milijona ljudi, so iskali tudi najboljše točke za instagram posnetke v Sloveniji. Izbor ne preseneča, naredili so tudi veliko napako.
Oglej si celoten članek

"V samem osrčju Evrope leži Slovenija, ki je očarljiva dežela med Alpami in Sredozemskim morjem. Morda ste že slišali za Blejsko jezero, čudovita pokrajina pa ima še več zanimivosti," opisujejo v prispevku.

Dodajajo, da je celotna država zelo fotogenična, predlagajo pa predvsem sedem naslednjih destinacij. Sami smo sicer v naslovno fotografijo umestili naš Piran in njegov stadion, ki sodita med najlepše. Več o najlepših stadionih v spodnjem prispevku.

Paša za oči Deset najlepših na svetu in slovenski dodatek

Sveti Tomaž

Sveti Tomaž opisujejo kot majhno vasico, kjer se razprostirajo zlati travniki, v ozadju pa se bohotijo Alpe. Posebej opozarjajo na cerkev Svetega Tomaža, ki leži tik ob vasici v čudovitem hribovitem svetu.

Tromostovje

“To je skupina treh mostov čez Ljubljanico, ki je nastalo okoli leta 1942 in je čudovit prostor za fotografijo,” so zapisali.

Blejsko jezero

Opisujejo, da je Blejsko jezero verjetno najbolj znana destinacija v Sloveniji: “To je alpsko jezero z edinim otokom v Sloveniji, obiščite pa tudi očarljivi blejski grad.”

Cerkev sv. Janeza Krstnika

"Cerkev, ki je stara več kot 700 let, je vredna razglednice. Obdana je z bujnimi drevesi in gorami, sama cerkev pa ima pisane freske v notranjosti," opisujejo. 

Preko 700 let stara cerkev sicer spada med najlepše primerke slovenskega srednjeveškega stavbarstva in stenskega slikarstva. V cerkvi in pred njo najdemo ene najstarejših fresk na slovenskem in je svetovno pomemben spomeniško varovan kulturno zgodovinski spomenik Bohinja.

Korita Mostnice

Kristalno čist potok Mostnica leži nad vasjo Stara Fužina. Potok je v skale vrezal dva kilometra dolga korita, ki predstavljajo prijeten in nezahteven izlet tik ob Bohinjskem jezeru. Struga potoka se na nekaterih mestih povsem zoža, korita pa so visoka do 20 metrov.

Čevljarski most

"Čevljarski most v Ljubljani je pravljično čudo. Čez dan se lahko precej napolni s turisti, zato pridite za fotografije zgodaj zjutraj," opisujejo v prispevku. 

Ko je v 19. stoletju most na tem mestu zgorel, so ponovno postavili lesenega in nanj namestili kolibe za čevljarje. Od takrat je most znan kot Šuštarski most (nem. Schuster - čevljar).

Napaka o Škocjanskih jamah

V prispevku svetujejo tudi fotografiranje v Škocjanskih jamah, kar pa je v resnici zaradi varovanja okolja prepovedano. Fotografiranje v podzemnem kanjonu in jami sami ni dovoljeno, zato se lahko fotografira le delček jame pri izhodu, ko to dovolijo vodiči. Narava je sicer tudi v tem delu tako lepa, da bodo tudi tu fotografije čudovite. 

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.