Nova znamenitost, ki požene strah v kosti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na Norveškem so odprli most čez slap, ki ga ocenjujejo kot impresivni arhitekturni dosežek. A obisk odsvetujejo vsem, ki se bojijo višine.
Oglej si celoten članek

Norveški slap Vøringsfossen je od petka dalje za obiskovalce postal še bolj zanimiv, saj lahko po novem izredno priljubljeno izletniško točko, visoko 182 metrov, prečkajo čez most s štirimi kraki in 99 stopnicami.

Z mosta, ki je videti, kot da lebdi v zraku, se razteza resnično veličastni razgled tako na derečo vodo pod njim kot na mogočne gore v ozadju. Slap, ki se zliva v dolino Måbødalen na zahodu Norveške, ima prosti pad 145 metrov

intervju Velik potencial, ki ga premalo izkoriščamo

Projekt, za katerim stoji arhitekt Carl-Viggo Hølmebakk, je bil v delu več kot desetletje. Cilj arhitekta in njegove ekipe je bil organsko spojiti naravo z delom človeka, zato so pozorno preučili krajino in teren, da ne bi kakor koli posegli vanju.

Most pa je le ena izmed novogradenj okoli slapa, s katerimi želijo že tako privlačno izletniško točko narediti še privlačnejšo. "Most je bistvo projekta, ki povezuje obe strani reke s slapom," ga je za CNN opisal njegov avtor in dodal, da bo za nekatere koncept mostu sporen, za tiste, ki se bojijo višin, pa obisk ne bo ravno prijeten. 

Poleg mostu imajo v načrtu še postavitev nove razgledne ploščadi in pešpoti, kar naj bi dokončali leta 2022. Celoten projekt naj bi stal več kot štiri milijone evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.