Popotnik
937 ogledov

Nova znamenitost, ki požene strah v kosti

slap Vøringsfossen Profimedia
Na Norveškem so odprli most čez slap, ki ga ocenjujejo kot impresivni arhitekturni dosežek. A obisk odsvetujejo vsem, ki se bojijo višine.

Norveški slap Vøringsfossen je od petka dalje za obiskovalce postal še bolj zanimiv, saj lahko po novem izredno priljubljeno izletniško točko, visoko 182 metrov, prečkajo čez most s štirimi kraki in 99 stopnicami.

Z mosta, ki je videti, kot da lebdi v zraku, se razteza resnično veličastni razgled tako na derečo vodo pod njim kot na mogočne gore v ozadju. Slap, ki se zliva v dolino Måbødalen na zahodu Norveške, ima prosti pad 145 metrov

Goriška Brda intervju Popotnik Velik potencial, ki ga premalo izkoriščamo

Projekt, za katerim stoji arhitekt Carl-Viggo Hølmebakk, je bil v delu več kot desetletje. Cilj arhitekta in njegove ekipe je bil organsko spojiti naravo z delom človeka, zato so pozorno preučili krajino in teren, da ne bi kakor koli posegli vanju.

Most pa je le ena izmed novogradenj okoli slapa, s katerimi želijo že tako privlačno izletniško točko narediti še privlačnejšo. "Most je bistvo projekta, ki povezuje obe strani reke s slapom," ga je za CNN opisal njegov avtor in dodal, da bo za nekatere koncept mostu sporen, za tiste, ki se bojijo višin, pa obisk ne bo ravno prijeten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Da fikk vi testet den nye trappebroen over #vøringsfossen på vei hjem fra Bergen😊- med @bengt_morten

A post shared by gryoluf (@gryoluf) on

Poleg mostu imajo v načrtu še postavitev nove razgledne ploščadi in pešpoti, kar naj bi dokončali leta 2022. Celoten projekt naj bi stal več kot štiri milijone evrov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice