Odslej lažje od Dunaja skozi Slovenijo do Trsta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Danes začenja obratovati nova direktna povezava z Dunaja prek Ljubljane do Trsta - brez prestopanja. Do Dunaja lažje tudi s primorskih koncev.
Oglej si celoten članek

Z današnjim dnem je potnikom na voljo nova direktna železniška povezava z Dunaja prek Ljubljane do Trsta in nazaj. Kot so sporočili iz Slovenskih železnic (SŽ), so z novo direktno povezavo, ki bo potnikom na voljo vsak dan, dosegli pomemben premik k trajnostni mobilnosti.

Potniki iz smeri Maribora ali Celja bodo potovali v Trst brez vmesnega prestopanja v Ljubljani. Tudi potovanje na Dunaj bo odslej zaradi direktne povezave za potnike s primorskega konca, iz Sežane, Divače in Postojne, še bolj enostavno, so v sporočilu za javnost zapisali na SŽ. Celotna vožnja z Dunaja do Trsta traja 8 ur in 54 minut in 8 ur in 59 minut v obratno smer.

Iz Trsta obstajajo številne možnosti nadaljnjih potovanj tudi s hitrimi vlaki Freccarossa, in sicer v smeri Benetk, Padove, Milana, Torina, Bologne, Firenc, Rima ... Z Dunaja pa bodo potniki lahko z vlakom med drugim potovali naprej v Prago, Bratislavo, Krakow in Varšavo.

Prvo otvoritveno vožnjo bodo danes popoldne simbolično pospremili predstavniki vodstva SŽ, avstrijskih železnic ÖBB in dežele Furlanije - Julijske krajine.

"Z današnjo prvo vožnjo vlaka na relaciji Dunaj-Ljubljana-Trst smo naredili prvi korak k obuditvi prometnih tokov, ki so zelo pomembni ne le za nas tri sosednje železniške uprave, ampak tudi za širši geografski prostor," je ob vzpostavitvi nove povezava pojasnila direktorica družbe SŽ-Potniški promet Darja Kocjan in dodala, da želijo ozavestiti potnike, da se peljejo z vlakom, saj s tem ''pomembno vplivajo tudi na varstvo okolja in trajnostni razvoj."

Tudi direktor ÖBB Andreas Matthä in regionalni svetovalec za infrastrukturo italijanske avtonomne dežele Furlanija - Julijska krajina Graziano Pizzimenti sta pozitivno pozdravila oživitev neposredne povezave in večjo povezanost med tremi mesti.

 

Kaj pa cene?

Z nizkocenovnimi ponudbami lahko potniki iz Maribora, Pragerskega, Celja, Laškega, Zidanega Mosta, Trbovelj ali Zagorja v Trst potujejo od 14.30€, potniki iz Ljubljane ali Logatca od 9.50€. Iz Postojne, Pivke, Divače ali Sežane lahko z vlakom pridemo v Trst od 4.90€.

Cene vozovnic iz Ljubljane ali iz Celja na Dunaj se začnejo pri 29.00 €, iz Maribora pa 26.90€.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.