Prestižna nagrada za dokumentarec o Sloveniji

Foto: Anže Petkovšek Blejski pletnarji
Foto: Anže Petkovšek Blejski pletnarji
Dokumentarna oddaja o Zeleni Sloveniji je osvojila nagrado Emmy. Projekt je podprla tudi Slovenska turistične organizacija.
Oglej si celoten članek

Ameriška voditeljica, producentka in pevka Ashley Colburn je lani posnela dokumentarno oddajo o Zeleni Sloveniji in zanjo prejela nagrado Emmy. Dokumentarec je del potovalne serije Wonders, ki je bila do zdaj posneta na Hrvaškem, v Sloveniji, Latviji in Švici.

Dokumentarec Slovenijo predstavlja kot zeleno in varno destinacijo za petzvezdična doživetja. Predstavlja Ljubljano, Bled s sotesko Vintgarja, Bohinj in zaledje, Ptuj in vinsko klet Puklavec, Maribor, Pot med krošnjami, Celje, Postojnsko jamo, Piran, dolino Soče in Kranjsko Goro. Pri projektu jje sodelovala tudi Slovenska turistična organizacija. 

Ashley Colburn, ki živi v hrvaški Istri, je ob prejemu Emmyja povedala, da je bila navdušena nad sprejemom v Sloveniji. "Slovenija je res edinstvena, polna čudovite narave, vrhunske kulinarike in vina, aktivna doživetja in prijazni ljudje spremljajo prav na vsakem koraku. Slovenija je pravi biser Evrope. Nagrado Emmy posvečam Slovencem, hvala, da ste mi dovolili raziskovati vašo dih jemajočo deželo," je povedala.  

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.