Popotnik
145 ogledov

Prestižna nagrada za dokumentarec o Sloveniji

Blejski pletnarji Bled blejski otok Anže Petkovšek Blejski pletnarji
Dokumentarna oddaja o Zeleni Sloveniji je osvojila nagrado Emmy. Projekt je podprla tudi Slovenska turistične organizacija.

Ameriška voditeljica, producentka in pevka Ashley Colburn je lani posnela dokumentarno oddajo o Zeleni Sloveniji in zanjo prejela nagrado Emmy. Dokumentarec je del potovalne serije Wonders, ki je bila do zdaj posneta na Hrvaškem, v Sloveniji, Latviji in Švici.

Dokumentarec Slovenijo predstavlja kot zeleno in varno destinacijo za petzvezdična doživetja. Predstavlja Ljubljano, Bled s sotesko Vintgarja, Bohinj in zaledje, Ptuj in vinsko klet Puklavec, Maribor, Pot med krošnjami, Celje, Postojnsko jamo, Piran, dolino Soče in Kranjsko Goro. Pri projektu jje sodelovala tudi Slovenska turistična organizacija. 

Ashley Colburn, ki živi v hrvaški Istri, je ob prejemu Emmyja povedala, da je bila navdušena nad sprejemom v Sloveniji. "Slovenija je res edinstvena, polna čudovite narave, vrhunske kulinarike in vina, aktivna doživetja in prijazni ljudje spremljajo prav na vsakem koraku. Slovenija je pravi biser Evrope. Nagrado Emmy posvečam Slovencem, hvala, da ste mi dovolili raziskovati vašo dih jemajočo deželo," je povedala.  

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.