Rajske plaže spet odprte za turiste, a pod kakšnimi pogoji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Čudoviti otoki Francoske Polinezije so uradno znova odprli meje za turiste.
Oglej si celoten članek

Skupina pacifiških otokov, ki vključuje priljubljena počitniška mesta Tahiti in Bora Bora, je 1. maja odprla meje za popotnike z vsega sveta, poroča CNN. A stanje na rajskih otokih je še daleč od takšnega, kot je bilo pred pandemijo. Že za potovanje v Francosko Polinezijo morajo potniki imeti dokazilo o negativnem covid testu (podrobnosti glede tega so odvisne od posameznih letalskih družb). Vsak, ki prispe na otoke, pa mora za 10 dni v karanteno, ne glede na to, ali je bil cepljen ali ne. Poleg tega imata otoka Tahiti in Moorea še vedno policijsko uro od 22. do 4. ure.

Vse odrasle osebe morajo že pred vkrcanjem na let izpolniti obrazec ETIS (zdravstvena izjava), mladostniki pa se lahko vključijo v obrazec starša. Obrazce prevzamejo uradne osebe na letališču.

Trgovine, restavracije, bari, muzeji, cerkve, igralnice, športna igrišča in saloni so večinoma odprti, čeprav morajo spoštovati lokalno policijsko uro, obiskovalci in gostje pa morajo v notranjih prostorih ohranjati primerno razdaljo in nositi maske. Te so obvezne na vseh javnih mestih, razen za otroke, mlajše od 11 let. Nočni klubi, tržnice na prostem in cirkusi so zaprti. V restavracijah velja omejitev šest oseb na mizo.

Vsi leti prispejo na mednarodno letališče Faa'a (PPT) v Papeeteju, turisti pa recimo na Tahiti ne morejo pripluti z lastnimi čolni, pristajanje je dovoljeno le za nekaj majhnih, izbranih križark. 

Še dobra novica za Slovence: ker je Francoska Polinezija francoski čezmorski teritorij v južnem Tihem oceanu, ima Evropska unija ima z njo poseben dogovor, zato je prehajanje meje za državljane članic EU razmeroma preprosto.

 

 dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.