Raziskali smo ponudbe za jesenske počitnice: Takšne so cene

Foto: Arhiv STO/Jošt Gantar
Foto: Arhiv STO/Jošt Gantar
Bi odšli na Kubo? Ali pa morda na Maldive? Za vas smo izbrali nekaj dobrih idej za jesenske oddihe.
Oglej si celoten članek

Jesenske počitnice se vztrajno približujejo in naši možgani že hrepenijo za počitkom. Da vam olajšamo delo iskanja destinacij in izletov, smo za vas pripravili nekaj ponudb, ki so popolne za tisti kratek oddih.

Odkrijte na novo

Odprtje mej in konec pandemije je napovedal ponovno oživetje potovanj. In prav to opažajo v velikih turističnih agencijah v Sloveniji, kjer so ponovno zagnali potovanja v oddaljene in tropske kraje.

V turistični agenciji Palma so izkoristili sproščenje pogojev za potovanje in ponovno pričeli ponujati potovanja po celi Evropi in svetu. Prav tako so ponovno vzpostavili potovanja v oddaljeni Peru, Kolumbijo, Kubo, ZDA, na Šri Lanko in celo na magične Maldive. V sklopu turistične agencije Sonček pa lahko obiščete Dominikansko republiko, Mehiko, arabske države ter decembra tudi Božičkovo deželo na Finskem.

Foto: Barbara Barbič Kuba, 2022

Novost na trgu je tudi povečanje frekvenc posebnih letal oziroma programov za dotično ciljno publiko, opažajo pri Kompasu. V sklopu svoje agencije ponujajo potovanje posebej za ženske kot so to Čari Portugalske za žensko dušo Kompas First Ladies Club. Seveda pa tudi ne manjka tropskih destinacij, kjer boste takoj pozabili na mraz.

Jesenski objem narave

Včasih bi radi preživeli počitnice v družbi barvitih dreves in mirne okolice. Zato ljudje radi izberejo obiranje sadja, saj jim to omogoča aktivnost in ležernost obenem.

Pri Relaxu nudijo obiranje oljk v Novigradu ali na Braču, za prvo boste odšteli samo 199 evrov, za drugo pa 349 evrov. Če vam oljke niso po godu, se lahko za pičlih 239 evrov odločite za obiranje mandarin.

Seveda pod naravo šteje tudi obisk morja, ki v jeseni ponuja samo še večjo sprostitev in uživanje. Če vas zamika morje, se lahko v sklopu agencije Sonček odpravite v Opatijo, kjer vas bo polpenzion stal le 31,50 evrov. Če želite iti še dlje, pa vam ponujajo ponudbe v Umagu, Poreču, Rovinju in drugod.

Tudi pri Kompasu ponujajo veliko izletov in počitniških aranžmajev, kjer boste obdani z naravo. Za čas jesenskih počitnic ponujajo oddih na Vrsarju, kjer je vključena tudi animacija otrok, da si lahko zares odpočijete.

"City Breaks"

Pri Kompasu ponujajo krajše tako imenovane "City Breakse" kot so vikend v New Yorku (1.320 evrov), Moderna in romantična Valencija (499 evorv) in Barcelona (599 evrov). Če ste popotniki, ki bi radi v kratkem času spoznali mesto, njegovo zgodovino in izkusili njegov utrip, je to ravno prava izbira za vas.

Tudi Palma ne razočara s svojo pesto ponudbo oddihov v prestolnicah, kot so Amsterdam, Istanbul, Pariz, London in še več. Za vse potovalne navdušence pa imajo na voljo tudi dva programa v Španiji: Madrid in Kastilja ter Bilbao in severna Španija. Na vse destinacije bi poleteli na posebnem letalu, direktno in udobno, obljubljajo. Amsterdam

Topli kraji

Ni lepšega, kakor pa oddih v toplih krajih, medtem ko doma zima že vztrajno trka na vrata. V sklopu agencije Sonček, lahko odidete v raznovrstne tople kraje, kjer boste zaradi obilice sonca in vročine imeli občutek, kot da se jesen ni nikoli začela. Egipt, Turčij, Zanzibar in celo Maldivi čakajo na vaš obisk, kjer boste ves čas uživali s koktejlom na plaži.

V sklopu Kompasa lahko pričnete odkrivati neznana področja. Enotedenski All inclusive oddih v Egiptu vas bo stal približno 639 evrov na osebo, cene za Turčijo pa se gibljejo okoli 551 evrov. Vendar morate kar pohiteti, saj se takšna potovanja rada hitro razprodajo.

Prav tako ponujajo oddih na tropski Kubi, za kar boste odšteli 2.199 evrov na osebo, za Oman pa 1.699 evrov. Če želite spoznati različne kraje in uživati v lepotah dežele, priporočajo tudi Sicilijo po poteh botra, za kar boste odšteli 777 evrov na osebo.

Foto: Profimedia Sicilija

Enodnevni izleti

Seveda občasno ni dovolj časa, da bi odšli na daljši izlet, zato smo poiskali tudi najboljše enodnevne izlete ali vikend izlete.

Sonček ponuja izlete v Italijo "Večni Rim", "Radoživi Neapelj" in "Slavni Pompeji", za katere se cena giblje od 230 evrov naprej. Lahko pa tudi skočite v Cinque de Terre s Firencami, za kar boste odšteli 169 evrov.

Ponujajo tudi potovanja po nostalgičnem Balkanu, kjer si lahko ogledate Beograd, Makedonijo, Albanijo, Črno goro ali Pelješac s Korčulo. Cene zanje so od 129 evrov naprej.

Za malo daljši izlet pri Sončku ponujajo tudi kombinacija Pariza, kjer s podzemnim vlakom še hitro skočite v London. Ta je vselej zelo hitro razprodano, vendar ponujajo tudi ločen obisk obeh mest. Za Pariz se cene gibljejo od 275 evrov naprej, London pa od 599 evrov naprej.

To je le nekaj dobrih ponudb in idej za potovanje, več lahko zveste na spletnih straneh omenjenih turističnih agencijah. Seveda pa tudi sam sprehod v naravi in ob dobri družbi šteje kot dober oddih med jesenskimi počitnicami.

Popotnik Samo dve uri iz Ljubljane, takoj za slovensko mejo, vas čaka še en turistični biser

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:53 4. Oktober 2022.

    hm greste obirat olive in mandarine pa morate plačat..tale pot iz severa proti jugu je čudna. kajti tista od juga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.