Namig za poseben vstop v 2020

Foto: Profimedia Julijske Alpe
Ponekod toplo, veselo in okusno Silvestrovanje, drugod ponujajo le posteljo ter topel obrok ...
Oglej si celoten članek

"Preživite najdaljšo noč na gorskem zraku in v vedno dobri planinski družbi," svetujejo v Planinski zvezi Slovenije (PZS). Ob tem dodajajo, da je povpraševnaja veliko, zato pohitite z morebitno prijavo. 

"V marsikateri planinski koči bodo poskrbeli za toplo, okusno in veselo silvestrovanje, drugje pa vam bodo ponudili le posteljo in topel obrok. Prijeten obrat koledarja je v obeh primerih zagotovljen," še pravijo v PZS.  Na svoji spletni strani redno dopolnjujejo seznam koč, kjer si lahko zagotovite prenočišče.

Zaenkrat so med ponudbo objavljene: Erjavčeva koča na Vršiču, Dom na Komni, Planinski dom pri Krnskih jezerih, Koča na Gozdu, Koča na Planini Razor, Planinski dom na Kališču, Orožnova koča na Planini za Liscem pod Črno prstjo, Koča na Loki, Planinski dom v Gorah, Mihelčičev dom na Govejku, Planinski dom na Kalu in Koča pod Bogatinom.

Bivaki niso primerni

Obenem na PSZ opozarjajo, da sami bivaki niso namenjeni praznovanju in počitnikovanju, saj so namenjeni kot zatočišča v sili oziroma kot prenočišča v primeru nadaljevanja ture naslednje jutro: "Ob odhodu jih pospravimo, počistimo in skrbno zapremo vsa okna in vrata."

Dodajajo, da lahko v njih pustimo manjšo količino hrane z daljšim rokom trajanja kot so suho sadje, tablica čokolade, juha iz vrečke, različne konzerve: "Namenjena je tistim, ki bivak uporabijo kot zatočišče v skrajni sili - če nas pričaka taka hrana ob prihodu, je ne jemo!"

Obenem je potrebno vedeti, da je v območju Triglavskega narodnega parka in v naravnem okolju uporaba pirotehničnih sredstev prepovedana. Za prenočevanje v planinskih kočah pa uporabite lastne spalke. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.