"Slovenijo sem želela sovražiti"

Foto: Epa Ljubljana Foto: Epa Ljubljana
Znana blogerka, ki potuje po svetu in piše o svojih prigodah, se je v Slovenijo nehote zaljubila. Pravi, da je Ljubljana drugo najlepše mesto v Evropi.
Oglej si celoten članek

Blogerka in popotnica Lauren Juliff (Never Ending Footsteps) je med študijem spoznala Slovenko, ki jo je povabila k sebi na obisk. Ko je prebila nekaj časa na Hrvaškem, je rezervirala vozovnico za vlak proti Ljubljani in se veselila obiska majhne države. 

Prijateljica iz Slovenije je svojo obljubo v zadnjem trenutku požrla, zato se je Lauren znašla sama v Ljubljani in s 14-imi dnevi časa.

"Bila bom iskrena: Slovenijo sem želela sovražiti," priznava blogerka, ki pa že v naslovu pove, da je Slovenija edina država, v katero se je zaljubila. 

Dodaja, da je bila v tistem trenutku razočarana in jezna zaradi prijateljičine nezanesljivosti, zato je želela sovražiti slovenske kraje. 

Ljubljana drugo najlepše mesto

"Slovenija je neverjetna država in ne morem razumeti, zakaj se o njej tako malo govori," pojasnjuje in dodaja, da je Slovenija ena izmed njenih najljubših držav v Evropi. Obiskala je sicer že vse evropske države, razen petih. 

"Ljubljana je po Lizboni moje drugo najljubše mesto v Evropi, Blejsko jezero je ena najlepših točk, kar sem jih videla na celini," opisuje. Presunil jo je tudi Piran, za Brda pa pravi, da so kot slovenska različica Toskane.

Foto: TIC Brda Goriška Brda

"V Sloveniji se lahko vzpenjate po gorah, se vozite na kajaku po turkiznih rekah, se zaljubite v blejsko slavno kremno torto, pijete odlično vino, raziskujete srednjeveške gradove, se sprehajate po jamah in celo smučate," našteva. 

"Ta država ostaja eno mojih največjih in najboljših presenečenj. Prepričana sem, da jo boste imeli radi prav toliko kot jaz," je zaključila. 

anja.scuka@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:52 9. September 2019.

    Če je za njo LJ 2.najlepše mesto v EU, potem še ni bila nikjer drugje v EU,ali pa je to …

  • 07:46 7. September 2019.

    Se popolnoma strinjam z njo - Lizbona je najlepše mesto v Evropi, mesto z naveč duše.

  • 00:58 7. September 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.