Takšne so cene namestitev v času poletov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Če ste konec meseca nameravali iti na zaključek poletov v Planici, z rezervacijami ne odlašajte; kapacitete so že zelo dobro zapolnjene. Kakšne pa so cene?
Oglej si celoten članek

Čeprav se je 43. svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici komaj zaključilo, privrženci poletov že nestrpno pogledujejo proti koncu meseca, ko bo v Planici potekal sklepni del svetovnega pokala v poletih. Planiški praznik, ki vsako leto privabi na tisoče navijače tako iz Slovenije kot iz tujine, bo letos potekal med 30. marcem in 2. aprilom na letalnici bratov Gorišek.

Foto: Saša Despot Planica 2023 Dolina pod Poncami je že v polni pripravljenosti, organizatorji časa za počitek po koncu svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju praktično niso imeli. Če so se z visokimi cenami vstopnic za svetovno prvenstvo organizatorji nekoliko ušteli, kar je botrovalo k slabšemu obisku, so cene za planiški praznik slovenskemu žepu bolj prijazne.

Za stojišče bo treba za ogled kvalifikacij odšteti 25 evrov (otroci med 7. in 14. letom šest evrov). V času petkove, sobotne in nedeljske tekme pa bo cena vstopnice znašala 35 evrov (otroci med 7. in 14. letom bodo plačali sedem evrov, v nedeljo pa je za njih vstop celo prost).

Finale Takšne so cene za polete v Planici

Zaradi (pre)visokih cen namestitev so se v času prvenstva ušteli tudi slovenski hotelirji, ki so na ta račun izgubili marsikaterega obiskovalca, kot tudi člane tujih reprezentanc. Slednji so zaradi primerljivega standarda in predvsem nižjih cen raje stanovali v sosednji Avstriji in Italiji ter se do Planice vsakodnevno vozili.

Foto: Lek Hotel Lek, Kranjska Gora Kljub optimističnim napovedim pred prvenstvom o skoraj 100 % zasedenosti kapacitet v Kranjski Gori in na Bledu številni hoteli niso bili zapolnjeni, saj slovenski hotelirji niso upoštevali priporočil organizatorjev, naj bodo cene nočitev primerljive cenam iz časa finala v poletih.

Kot smo na Žurnalu24 že pisali, je takrat najcenejša soba za dva odrasla v Kranjski Gori za vikend od 24. do 26. februarja na Bookingu znašala 152 evrov, a je imela skupno kopalnico, druge tri nastanitve pod 200 evrov za vikend pa so bile v Mojstrani. 

Kakšne pa so cene sedaj?

Manj kot dvajset dni pred sklepom sezone v smučarskih skokih smo preverili, kako kaže z namestitvami v Kranjski Gori in okolici sedaj, ter kakšne so njihove cene. Če gre verjeti spletni platformi za iskanje namestitev Booking.com, je za čas poletov v Planici (med 30. 3. in 2. 4.) na voljo manj kot 10 % namestitev.

Ko smo v iskalnik vnesli namestitve za štiri osebe (dva odrasla in dva otroka) v bližini Kranjske Gore, ki imajo (vsaj) tri zvezdice in so primerne za družine, je na platformi namreč pisalo: "Na podlagi vaših filtrov 94 % nastanitev ni na voljo za vaše datume na naši strani." Ponudilo nam je 24 namestitev, ki bi ustrezale našim kriterijem, kmalu po tem le še 23. To nakazuje, da gredo namestitve kar hitro za med.

Foto: zajem zaslona Booking.com Booking.com

Tokratna krajša raziskava je pokazala, da bi tri nočitve štiričlansko družino v povprečju, ki smo ga izračunali na podlagi prvih desetih namestitev, prišle 592 evrov. Najcenejša namestitev izmed 23 predlaganih znaša 510 evrov, medtem ko najdražja 1347 evrov.

Prav tako smo preverili spletno platformo Airbnb, kjer je bilo na voljo še manj namestitev. Zraven je pisalo: "Na lokaciji Kranjska Gora je na voljo malo bivališč, zato je zdaj pravi čas, da rezervirate." Ponudilo nam je namreč le štiri namestitve, kaj hitro pa smo lahko videli, da so tri od teh od Kranjske Gore kar precej oddaljene. Najbližja je bila v Gozdu - Martuljku. Cene omenjenih štirih namestitev so se gibale od 130 do 274 evrov na noč.

Foto: Zajem zaslona Airbnb Airbnb

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:01 13. Marec 2023.

    Naj si jih sami ogledajo mi bomo pred tv na toplem smo v Planico samo še na sprehod do Tamar.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.