Tega znanega nizkocenovnika Slovenija ne zanima

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ryanair v bližnji prihodnosti izključuje polete v Ljubljano.
Oglej si celoten članek

Irski nizkocenovnik Ryanair, ki je lani odprl bazo v Zagrebu, leti pa tudi v Trst, v bližnji prihodnosti ne načrtuje poletov v Ljubljano. Kot pravijo pri letalski družbi, omenjeni letališči dovolj dobro pokrivata potnike iz Slovenije. Največje omejitve zanje predstavljajo tudi visoki stroški.

Foto: Profimedia Ryanair letalo Kot poroča portal RTV MMC, so v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika, pred meseci izrazili pripravljenost na nadaljevanje pogovorov z Ryanairom glede poletov v Ljubljano. A v največjem evropskem nizkocenovnem letalskem prevozniku načrtov za polete v slovensko prestolnico nimajo. "Ljubljano dobro pokriva naša baza v Zagrebu, v neposredni bližini je tudi tržaško letališče, od koder ohranjamo polete na vrsto destinacij," so zapisali.

Hkrati v družbi poudarjajo, da je brniško letališče del sistema nemškega upravljavca Fraport, ki ga v Ryanairu obtožujejo "visokih in nekonkurenčnih pristojbin". Zaradi tega se bodo s koncem marca odrekli tudi bazi na letališču v Frankfurtu.

"Trenutno je zelo malo možnosti za to, da Ljubljano vključimo v svojo mrežo," so neomajni v Dublinu. Ryanair naj bi o poletih v Ljubljano v zadnjem desetletju razmišljal večkrat, prav tako je bilo tudi nekaj konkretnih predlogov s slovenske strani. Za krajši čas je prevoznik v letih 2007 in 2008 povezoval mariborsko letališče in londonsko letališče Stansted, a se je ta epizoda hitro končala.

potovanje med epidemijo V tej državi psi odločijo, če smete potovati

WizzAir še ne bo letel v Charleroi

V Fraportu Slovenija si po koronski krizi, ki je ljubljansko letališče močno prizadela, prizadevajo najti nove partnerje in destinacije. Pri tem so jim v pomoč državna sredstva za spodbujanje ponovne vzpostavitve letalske povezljivosti Slovenije.

Po hudem koronskem šoku so na letališču lani našteli 430.943 potnikov, kar je 47,6 odstotka več kot v letu 2020, a še vedno daleč od nekaj več kot 1,7 milijona potnikov v 2019. V najprometnejših mesecih, julija in avgusta, je Brnik s svetom povezoval 17 rednih letalskih prevoznikov, trenutno pa na ljubljansko letališče leti 12 rednih prevoznikov na 13 destinacij.

LETALIŠČE Nov terminal in rast potnikov razveselila Fraport Slovenija

Kot poroča portal EX-YU Aviation, madžarski nizkocenovnik Wizz Air z 11. marcem še ne bo obnovil povezave Ljubljane z belgijskim letališčem Charleroi, ki jo je nedavno začasno ukinil. Povezava naj bi bila obnovljena 27. marca. Wizz Air je s 4. februarjem začasno prekinil tudi polete na londonski Luton, po napovedih jih bo nadaljeval 29. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:57 12. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 09:36 12. Februar 2022.

    Naj jim kar ustašoti subvencionirajo polete, nas so že prej drago stali s svojimi poleti na Brnik!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.