To je edini kip, ki ga je postavil Miki Muster

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Edini kip umetnika, ki mu je bila ljubša produkcija stripov, je njegovo diplomsko delo.
Oglej si celoten članek

Miki Muster, ki je bil po izobrazbi akademski kipar, je v življenju postavil točno en kip - in sicer bronasti kip narodnega heroja.

Foto: V. L. Edini kip, ki ga je postavil Miki Muster

Kip narodnega heroja Štefana Kovača-Marka stoji v njegovi rodni Murski Soboti, kjer je umetnik med drugo svetovno vojno obiskoval gimnazijo. Študij kiparstva je končal na Likovni akademiji v Ljubljani, edini kip umetnika, ki mu je bila ljubša produkcija stripov, pa je njegovo diplomsko delo. Muster ga je delal v opuščeni židovski sinagogi na Lendavski ulici in ga dokončal leta 1953. Spomenik narodnemu heroju stoji na trati pri kinu Park.

Foto: Arhiv organizatorja Razstava Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik se vračajo domov Prešernov nagrajenec iz leta 2015 in oče stripovskih junakov LakotnikaZvitorepca in Trdonje se je v Murski Soboti kot drugi otrok rodil materi Madžarki in očetu Slovencu. Eden naših največjih ustvarjalcev s področja stripov ter filmskih risank je umrl letos spomladi, v 93. letu starosti.

Bogata ponudba To znamenitost boste našli samo v Pomurju

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.